Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τις εφημερίδες σήμερα 22 Μαρτίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Δράμα με τα φάρμακα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σημαντικές ελλείψεις σε περισσότερα από 130 βασικά φαρμακευτικά σκευάσματα καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, προειδοποιώντας ότι καθημερινά μεγαλώνει η λίστα, με συνέπεια οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν τα φάρμακά τους».

ΕΘΝΟΣ: «Ο λογαριασμός για το νέο κτηματολόγιο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τέλος κτηματογράφησης με βάση τις αντικειμενικές αξίες θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του κτηματολογίου του 65% της χώρας»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βάζουν…ΕΝΦΙΑ και στα αυτοκίνητα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αλλάζει επί το δυσμενέστερον το καθεστώς φορολόγησης των ΙΧ στο κυνήγι της αύξησης εσόδων κατά 1,8 δισ. ευρώ για τη διετία 2016-2017. Υπολογισμός τελών ταξινόμησης τεκμηρίων και φόρου πολυτελούς διαβίωσης με βάση την εμπορική αξία των ΙΧ».

ΕΣΤΙΑ: «Πράξις δειλίας έναντι των Τούρκων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ΕΛΛΑΣ εδέχθη τελικώς στην Χίο Τούρκο παρατηρητή, στο υπηρεσιακό διαβατήριο του οποίου υπήρχε σφραγίδα του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Είναι προφανές ότι επρόκειτο για εσκεμμένη προκλητική ενέργεια της Άγκυρας η οποία γνωρίζει την ευαισθησία της ελληνικής πλευράς για το συγκεκριμένο θέμα».

Η ΑΥΓΗ: «Η ακτινογραφία της διαπλοκής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «να «φωτογραφίσει» το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής, που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρεωκοπημένο σύστημα εξουσίας που είχε στηθεί επί χρόνια στην Ελλάδα για τη συνέργεια πολιτικών και οικονομικο-εκδοτικών παραγόντων, τη χρησιμοποίηση των τραπεζών και την εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης για να μένει στο απυρόβλητο, φέρεται αποφασισμένη η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διαφθορά με ονοματεπώνυμο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα ξίφη τους διασταυρώνουν Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με φόντο τις αποκαλύψεις για σκάνδαλα διαφθοράς. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος να μιλήσει με «στοιχεία και ονόματα» για τις διασυνδέσεις ομίλων μέσων ενημέρωσης με πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κύμα προσφύγων παρά τη συμφωνία»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αμείωτες παραμένουν οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία, παρά την ενεργοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, επιβεβαιώνοντας τους φόβους όσων προεξοφλούσαν «αγκάθια» κατά την εφαρμογή της».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προετοιμάζουν ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό θα φέρει το επόμενο διάστημα ακόμα χειρότερα μέτρα, όπως όλα αποδεικνύουν. Επιβεβλημένη η ένταση της δράσης για την προετοιμασία της εργατικής-λαϊκής απάντησης στην αντιασφαλιστική επίθεση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Περισσότερα χρόνια, μικρότερη σύνταξη»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «όσα περισσότερα χρόνια ασφάλισης, μετά τα 25, θα έχει ένας εργαζόμενος τόσο αναλογικά μικρότερη σύνταξη θα λαμβάνει συγκριτικά με τις εισφορές που θα έχει καταβάλει. Πρόκειται για το παράδοξο του σχεδίου Κατρούγκαλου που εκτιμάται ότι οδηγεί σε αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής»¨.

KONTRA NEWS: «Σκάνδαλο στην Εθνική Τράπεζα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε πολύ δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μετά την εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο της Πανγαία, το οποίο απειλεί ανοιχτά με πολύχρονες φυλακίσεις πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου, που πρωταγωνίστησαν στα χρόνια της κρίσης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Όλοι οι νέοι φόροι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Μεγάλες ανατροπές για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό. Επιβαρύνσεις για 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Αλλάζουν τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια. «Καταργούνται» οι αντικειμενικές μέσα στο 2016».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέα αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος του 2016, ώστε από την 1η-1-2017 να υπάρχει πλήρης εναρμόνησή τους με τις πραγματικές τιμές της αγοράς».