Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη

Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη
Συνεχίζεται ο επ΄αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες του της περιοχή, οι οποίοι είναι σε διαδικασία συλλογής υπογραφών και από άλλα μπλόκα επί του κειμένου που συνέταξαν μαζί με το μπλόκο των Μικροθηβών και περιλαμβάνει, όπως υποστηρίζουν, τεκμηριωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Ήδη έχουν συνυπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο πάνω από 20 μπλόκα και αναμένεται να αποσταλεί προς τον πρωθυπουργό αλλά και προς την Βουλή και στους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων.

Οι εκπρόσωποι των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πλαίσιο των αιτημάτων παρουσιάζει σε συνέντευξη τύπου η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, η οποία και έχει αποφασίσει την κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα ζητούν την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.