Oι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (21.01.15)

Oι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (21.01.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κοροϊδία οι αντικειμενικές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπουργείο Οικονομικών, αφού άφησε το θέμα των αντικειμενικών αξιών... να σαπίσει, έδωσε χθες νέες τιμές, δίνοντας την εντύπωση ότι το έκανε περισσότερο για να ξεπεράσει τον σκόπελο του ΣτΕ, παρά για να τις εναρμονίσει με τις εμπορικές αξίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά ακινήτων!".

ΕΘΝΟΣ: "Μειώσεις φόρων για τις νέες αντικειμενικές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ελαφρύνσεις σε φόρους, τέλη και τεκμήρια φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που είναι μειωμένες 5%-20% σε περιοχές με τιμή ζώνης 650 έως 4.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολες οι νέες αντικειμενικές αξίες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αστικές περιοχές της χώρας, στις οποίες ως επί το πλείστον κατοικεί η λεγόμενη "μεσαία τάξη", κερδίζουν τις μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και μάλιστα αναδρομικά από την 21η Μαϊου 2015, σύμφωνα με την κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικού Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που υπεγράφη προχθές και δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως".

ΕΣΤΙΑ: "Κοροϊδία με τις νέες αντικειμενικές"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πριν από ένα χρόνο ακριβώς-και συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου 2015-ο Αλέξης Τσίπρας έδινε μία από τις τελευταίες προεκλογικές τηλεοπτικές συνεντεύξειςε, λέγοντας σε μια αποστροφή του λόγου του χαρακτηριστικά: "Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός φορολογείται με πλασματικούς όρους".

Η ΑΥΓΗ: "Τυφλή σύγκρουση από αγρότες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πολιτική αλλά και άγονη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, που δεν βοηθά την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και, πρωτίστως, δεν διευκολύνει την εξεύρεση δίκαιων λύσεων στα όντως οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες ή την ομαλή μετάβαση στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς, οδηγούν τον αγροτικό κόσμο συνδικαλιστικές ηγεσίες, τυπικές ή άτυπες"..

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τα τρακτέρ της οργής"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ""οργώνουν", τις εθνικές οδούς οι αγρότες, προειδοποιώντας ότι αν μέχρι το Σάββατο δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό/φορολογικό θα κόψουν την κυκλοφορία. Στην Κομοτηνή επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ κατά των αγροτών που ήθελαν να συναντήσουν τον υπουργό Β. Αποστόλου, ο οποίος παραδέχτηκε τη δεινή θέση του αγροτικού κόσμου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κοινωνία και πολιτική στο "κόκκινο""

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε τροχιά κοινωνικής έντασης και πολιτικής πόλωσης εισέρχεται η χώρα, με επίκεντρο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πυροδοτεί ισχυρότατες αντιδράσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, της νεολαίας, που σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".


ΤΑ ΝΕΑ: "Μπλόκα στους δρόμους, αναβρασμός στη Βουλή"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξάνονται καθημερινά οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό: είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά σχηματοποιείται κοινό μέτωπο μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και εργοδοτών. Στις κινητοποιήσεις πρωτοστατούν οι αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζονται για μπλόκα διαρκείας. Ανήσυχοι εμφανίζονται αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης, που πιέζουν για αλλαγές τους αρμόδιους υπουργούς".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Εμπρός Νταβός και πίσω... νταβατζήδες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση και από την άλλη οι... νταβατζήδες της χώρας. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε το τρέχον διήμερο του πρωθυπουργού".


CONTRA NEWS: "Καταστρέφουν οι Γερμανοί τοκογλύφοι τη χώρα μας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής και είναι έτοιμη να ξεσπάσει. Δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη από τους Γερμανούς τοκογλύφους και δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να παριστάνει το πειραματόζωο".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ""Κραχ" στις αγορές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνολικές απώλειες που ξεπερνούν το 16% και συγκεκριμένα φθάνουν το 16,62% καταγράφει μετά και τη χθεσινή μεγάλη πτώση των τιμών ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο με δέκα αρνητικές συνεδριάσεις επί συνόλου δώδεκα".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ντόμινο στους φόρους ακινήτων"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αλλαγές στον χάρτη των φορολογικών επιβαρύνσεων των ακινήτων πυροδοτούν οι νέες αντικειμενικές τιμές που δημοσιοποιήθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ισχύουν αναδρομικά από την 21η Μαϊου 2015, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του ΣτΕ και επηρεάζουν περίπου 20 φόρους και τέλη".