Oι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (19.01.16)

Oι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (19.01.16)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αναλγησία με τις αναπηρικές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το τέλος του κοινωνικού κράτους στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού. Σύνταξη λόγω ατυχήματος μόνο εάν ο ασφαλισμένος έχει 7,5 χρόνια εργασίας! Σύνταξη θανόντος σε τέκνα μόνο εάν τύφλωση, παραπληγία και άλλες παθήσεις έχουν εκδηλωθεί έως το 25ο έτος της ηλικίας τους».

ΕΘΝΟΣ: «2η ευκαιρία εξπρές για τα αυθαίρετα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τη δυνατότητα να «τακτοποιήσουν» αυθαίρετα κτίσματα θα αποκτήσουν όσοι ιδιοκτήτες δεν υπαχθούν στις προβλέψεις της ρύθμισης που εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου. Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει πρόστιμα κλιμακούμενα βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έχεις ένσημα στον ΣΥΡΙΖΑ, διορίζεσαι στο Δημόσιο!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αφού πρώτα επικαλέστηκε το αριστερό παρελθόν της οικογένειάς του, ο Ιάσονας Σχινάς επιμένει ότι δεν είναι ρουσφέτια οι διορισμοί του αδελφού του, της μητέρας του και της φίλης του σε υπουργικά γραφεία».

ΕΣΤΙΑ: «Η δεσποτεία της καθαρίστριας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αν γυρίσουμε τον χρόνο ένα έτος ακριβώς νωρίτερα, στις αρχές του 2015, θα θυμηθούμε ένα από τα πλέον ισχυρά σύμβολα του αγώνος που έδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει την εξουσία. Το «κόκκινο γάντι». »

Η ΑΥΓΗ: «Περίοδος προσαρμογής για ελεύθερους επαγγελματίες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «βελτιωτικές προτάσεις για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών εξετάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, το οποίο εντείνει και τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να αντιμετωπίσει το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στο σχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αβάντα στους καναλάρχες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τη διατήρηση της παρανομίας στον τηλεοπτικό χάρτη πριμοδοτεί η ΝΔ, η οποία αρνείται να συναινέσει στα προτεινόμενα πρόσωπα για το ΕΣΡ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε στάση, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν προχωρεί και η αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σύγκρουση για τους διορισμούς ημετέρων»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «οι τοποθετήσεις ημετέρων από την κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση προκαλούν πλέον την αντίδραση των πιστωτών, καθώς θεωρούν ότι αυτή η πρακτική υπονομεύει το επενδυτικό κλίμα και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Το δίλημμα για το λαό είναι: Υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η εκδήλωση της ΚΟΑ ήταν ειδικά αφιερωμένη σε όσους, σε όλη αυτήν τη διαδρομή των 100 χρόνων του ΚΚΕ, υπερασπίστηκαν και με τη ζωή τους ακόμα την υπόθεση του Κόμματος και της εργατικής τάξης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ραντεβού στα τυφλά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εθιμοτυπική –αλλά και αναγνωριστική- συνάντηση έχουν προγραμματίσει το μεσημέρι στο Μαξίμου Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει συναίνεση μόνο για τη συνταγματική αναθεώρηση».

KONTRA NEWS: «Με μαύρο χρήμα από τις μίζες της SIEMENS αγόρασε η Μαρέβα το οικόπεδο στην Τήνο;

Η εφημερίδα γράφει ότι «η δικαστική διερεύνηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που προέρχονται από μίζες, μέσω της αγοραπωλησίας εκτάσεων φιλέτων στα ελληνικά νησιά καθίσταται πλέον επιβεβλημένη μετά τις αποκαλύψεις για την off shore εταιρεία που έστησε ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens και καταζητούμενος Μιχάλης Χριστοφοράκος».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στον «αέρα» το Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι δανειστές ζητούν μειώσεις στις συντάξεις. Οι θεσμοί αμφισβητούν τα έσοδα από τις αυξήσεις στις εισφορές. Διαφωνία και για την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στην εθνική σύνταξη. Κύμα απεργιών και αγροτικά μπλόκα για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές. Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση στη Βουλή».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μεταξύ σφύρας και άκμονος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον κίνδυνο εκτροχιασμού του προγράμματος στην περίπτωση που καθυστερήσει η αξιολόγηση επισήμανε χθες ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα προς το ΔΝΤ να καταθέσει τις ενδεχόμενες ενστάσεις του για το ασφαλιστικό».