Πρεμιέρα για τις Ιπποδρομίες - Οι αλλαγές σε στίβο, εγκαταστάσεις και πρακτορεία

Πρεμιέρα για τις Ιπποδρομίες - Οι αλλαγές σε στίβο, εγκαταστάσεις και πρακτορεία
Την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου γίνεται η πρεμιέρα των ελληνικών ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο, μετά την ολοκλήρωση όλων των πρωτοβουλιών και δράσεων εκσυγχρονισμού και συντήρηση εγκαταστάσεων που πραγματποίησε η εταιρία Ιπποδρομίες ΑΕ, θυγατρική της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της εταιρίας, ο αυξημένος πληθυσμός των αλόγων, ιδιαίτερα και μετά την πρωτοβουλία εισαγωγής 36 καθαρόαιμων και της δημοπρασίας τους από τον ΟΠΑΠ, το υψηλό θέαμα υγιούς και έντονου ανταγωνισμού, οι σύγχρονες ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις, η πιστή εφαρμογή των κανόνων που ορίζει το υπεύθυνο παιχνίδι και οι νέες στοιχηματικές επιλογές θα επαναφέρουν στο προσκήνιο το άθλημα και τη ζωή στην Ιπποδρομιακή Κοινότητα.

Εξάλλου με ιπποδρομίες Αγγλίας, Νότιας Αφρικής και Γαλλίας ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η νέα πλούσια γκάμα στοιχηματισμού. Για πρώτη φορά θα δοθεί στους παίκτες η δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθούν τα μεγάλα διεθνή ιπποδρομιακά γεγονότα της Αγγλίας και της Νότιας Αφρικής, αλλά και να στοιχηματίζουν απευθείας σε αυτά. Πως θα γίνεται αυτό: Τα ποσά που θα συγκεντρώνονται από τους παίκτες στην Ελλάδα θα συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό ποσό που στοιχηματίζεται στο εξωτερικό για την ίδια κούρσα, με αποτέλεσμα ο παίκτης στη χώρα μας να συμμετέχει στη διεκδίκηση σημαντικού ύψους κερδών. Αν το ποσό αυτών των ιπποδρομιών συγκεντρωνόταν αποκλειστικά από παίκτες στην Ελλάδα θα ήταν σαφώς μικρότερο, όπως και τα κέρδη που αναλογικά θα διανέμονταν στους νικητές.

Σε αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με την εταιρία, θα προστεθούν σύντομα και οι Γαλλικές ιπποδρομίες για τις οποίες προς το παρόν ο στοιχηματισμός πραγματοποιείται με βάση τα ποσά που συγκεντρώνονται από παίκτες στην Ελλάδα.

Οι αλλαγές σε στίβο - εγκαταστάσεις - πρακτορεία

Η εταιρία Ιπποδρομίες ΑΕ, ολοκλήρωσε νωρίτερα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις (βάσει με όσα προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης) τις προβλεπόμενες δράσεις.

Ειδικότερα, η πρώτη προτεραιότητα της Ιπποδρομίες Α.Ε. αποτελούσε η άρση των μακροχρόνιων προβλημάτων του στίβου των ιπποδρομιακών αγώνων.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση που γίνεται μετά το 2010, όπου είχε πραγματοποιηθεί η τελευταία συντήρησή του προστέθηκαν 1000 τόνοι ειδικής άμμου και αργίλου, κατόπιν εφαρμογής εξειδικευμένης τεχνικής και τοπογραφικής μελέτης, με αποτέλεσμα ο στίβος σήμερα να έχει αναμορφωθεί πλήρως. Στόχος της Ιπποδρομίες Α.Ε. είναι να προβεί στη συνολική αναδιαμόρφωση και συντήρηση του στίβου όταν διακοπεί η αγωνιστική δραστηριότητα.

Η Ιπποδρομίες Α.Ε ενεργοποίησαν επίσης τον εσωτερικό στίβο για την καθημερινή προπόνηση και προετοιμασία των αλόγων, που ήταν κλειστός για έξι μήνες, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξαν την εικόνα εγκατάλειψης του κεντρικού κτιρίου. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής των εσωτερικών χώρων, του χώρου στοιχηματισμού, καθώς και οι αλλαγές στις καλωδιώσεις. Επιπλέον προχωρούν οι εργασίες για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού καθώς και της διαμόρφωσης πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο.

Εξοπλισμός σε 300 πρακτορεία

Ήδη περισσότερα από 300 πρακτορεία του ΟΠΑΠ υπέγραψαν και παρέλαβαν τον εξοπλισμό ειδικών αποκωδικοποιητών απαραίτητων για την προβολή στις οθόνες των αγώνων , των στατιστικών στοιχείων καθώς και όλου του πληροφοριακού υλικού για κάθε κούρσα. Στόχος είναι να διπλασιαστούν τα πρακτορεία που θα διαθέτουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό εντός του 2016. Ο στοιχηματισμός θα πραγματοποιείται μέσω των τερματικών με τα οποία ήδη παίζεται το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και ήδη στα 30 πιο εμπορικά πρακτορεία έχει τοποθετηθεί επιπλέον τερματικό ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι παίκτες.