Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μάχη στους δρόμους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με το δικό τους βροντερό «όχι» απάντησαν χθες στην κυβέρνηση κλάδοι που πλήττονται από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πραγματοποιώντας ένα μαζικότατο συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί εν εξάλλω.»

ΕΘΝΟΣ: «Προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ένα πρόγραμμα τριετίας για προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, με δηλώσεις του στο «Εθνος». Στόχος η αντιμετώπιση των κενών, καθώς και του προβλήματος της γήρανσης του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Θα στηρίξουμε τους πολίτες, όχι τον Τσίπρα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αποφασισμένος να πετύχει το στοίχημα της ανανέωσης και της διεύρυνσης της παράταξης και να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές εμφανίστηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη δημόσια ομιλία του, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ξεκάθαρο στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει.»

ΕΣΤΙΑ: «Η εξέγερσις της αστικής τάξεως»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δικηγόροι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί, φαρμακοποιοί με μια πρωτόγνωρη σε όγκο και ένταση συγκέντρωση και πορεία χθες, στο κέντρο της Αθήνας, αρνήθηκαν τις μεθοδεύσεις που τους απαγορεύουν την άσκηση του επαγγέλματός τους».

Η ΑΥΓΗ: «Φυγόκεντρα φαινόμενα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σημάδια διάλυσης εμφανίζει ο ήδη αποδυναμωμένος και κατακερματισμένος χώρος του Κέντρου, με την αποσαφήνιση του πολιτικού τοπίου που επέφερε η ανάδειξη του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ευχαρίστως ναι, αλλά όχι!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρά τα καλά λόγια για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ παραπέμπουν σε «ευθετότερο χρόνο» την έγκριση του ασφαλιστικού –επικαλούνται τη βιωσιμότητά του- , την αξιολόγηση εφαρμογής του προγράμματος και, κατά συνέπεια, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ανησυχία Κομισιόν για επενδύσεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα εκφράζει, σε συνέντευξή του στην «Κ», ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, λίγα 24ωρα μετά το αδιέξοδο με την επένδυση της Eldorado Gold».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Θεσμοθετεί το «λοκ άουτ» και ζητάει προκλητικά τα ρέστα!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την «ανταπεργία» («λοκ άουτ») και το τέλος της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία για εργατικές διαφορές θεσμοθέτησε, χτες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη σύμπραξη και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η επανάσταση της γραβάτας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την επανάσταση της γραβάτας σηματοδότησε χθες η μαζικότερη από ποτέ συγκέντρωση και πορεία δικηγόρων, μηχανικών, γιατρών ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό. Σε θέση μάχης μπαίνουν και άλλοι κλάδοι, όπως οι εκπαιδευτικοί».

KONTRA NEWS: «Η Φώφη διαγράφει και τον Βενιζέλο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρόλαβε τους αποστάτες η Φώφη Γεννηματά και πέταξε με τις κλωτσιές από το ΠΑΣΟΚ το βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο, πριν προλάβει να αποστατήσει, ο οποίος λειτουργώντας σαν λαγός του Ευάγγελου Βενιζέλου, έβγαινε καθημερινά στα κανάλια της διαπλοκής, για να ξεπλύνει και να κάνει αβάντα στον Κυριάκο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Θηλιά» οι φόροι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτα χρέη 1 δισ. ευρώ. Αναποτελεσματική αποδεικνύεται η συνεχής αύξηση των φόρων. Αναζητούνται επιπλέον 2 δισ. έσοδα για το 2016. Εξαντλήθηκαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καμπανάκι για τη ρευστότητα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κλιμακώνουν τις πιέσεις οι εταίροι, ζητώντας βιώσιμη πρόταση για το ασφαλιστικό και πρόσθετα δημοσιονομικά στοιχεία προκειμένου να ξεκινήσει η αξιολόγηση, ενώ προειδοποιούν για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ