ΚΕΔΕ: Δεν θα είναι ήρεμο το 2016

ΚΕΔΕ: Δεν θα είναι ήρεμο το 2016
Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των δήμων, τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και την αναζήτηση κοινού μετώπου αιρετών και εργαζομένων για την επίλυσή τους, είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Ο Γιώργος Πατούλης προέβλεψε ότι «δεν θα είναι ήρεμο το 2016» και κατήγγειλε ότι το «αυτοδιοίκητο της Αυτοδιοίκησης, πάει να καταρριφθεί».

Στη συνάντηση, τέθηκαν από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα ζητήματα:

- της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, που όπως τόνισαν προωθείται με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και κατέθεσαν το αίτημά τους να πιέσει η ΚΕΔΕ του ξεπαγώματος των προσλήψεων, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, τις προσλήψεις από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

- την οριστικοποίηση των προσλήψεων για όσους υπηρετούν ήδη στους δήμους, ενώ υπεραμύνθηκαν της εφαρμογής της 6ωρης απασχόλησης του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και της αυτοδίκαιης παράτασης των συμβάσεων για ένα χρόνο στην καθαριότητα.

Σε ότι αφορά στο νέο μισθολόγιο τόνισαν ότι θίγονται περισσότερο οι εργαζόμενοι στους δήμους. Αναφερόμενοι στην αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που θα γίνει στο Δημόσιο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.

Τέλος ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο αιρετών και εργαζομένων για την αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων των εργαζομένων, όσο και των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των δήμων και το μέλλον του θεσμού.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση και λόγω των οξυμένων ζητημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και «για να περάσουμε χωρίς άλλες εκπτώσεις, από τη μιζέρια στο πεδίο της ανάπτυξης». Και τόνισε ότι «ανεξάρτητα του τι πιστεύει κανείς πρέπει να σταθούμε στην ίδια όχθη». Σε ότι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις ο Γιώργος Πατούλης, ξεκαθάρισε ότι θέση της ΚΕΔΕ είναι σαφής, να υπάρχει, δηλαδή, σταθερή και μόνιμη εργασία για το προσωπικό στους δήμους και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, «γιατί μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες για τις οποίες μας πληρώνουν οι πολίτες και δεν τις προσφέρουμε».

Όσον αφορά το 6ωρο στους παιδικούς σταθμούς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε τη διαφοροποίηση της ΚΕΔΕ και σημείωσε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί εφ’ όσον θα είχε εξασφαλισθεί προσωπικό και πόροι για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Τέλος για την αξιολόγηση ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ είναι ανοιχτή και περιμένει προτάσεις.