Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα και τα νέα από τις πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες σήμερα Παρασκευη 18/12

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κοροϊδία και πάλι από τη Γερμανία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δεν συμμετέχει με τα εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί στο «Ταμείο για το Μέλλον» που θα λειτουργούσε σαν.. πλυντήριο για όσα έχει πράξει κατά της πατρίδας μας διαχρονικά. Άνθρωποι του Βερολίνου πλησιάζουν (εν κρυπτώ) τους δήμους προτείνοντας «κάποια έργα» για να «ξεχάσουν» τις απαιτήσεις τους».

ΕΘΝΟΣ: «Δόση αλα κάρτ για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «το εισόδημα και οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης θα καθορίζουν το ύψος της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλλουν στην τράπεζα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με «κόκκινα» δάνεια σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ο Τσίπρας αντί για το…Μνημόνιο «έσκισε» το παράλληλο πρόγραμμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πριν από την τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group οι Βρυξέλλες θεώρησαν μονομερή ενέργεια το νομοσχέδιο και το «ξήλωσαν». Αμετανόητη η κυβέρνηση για το φιάσκο ρίχνει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση γιατί έκανε… θόρυβο και…ξύπνησε τους δανειστές».

ΕΣΤΙΑ: «Ευτελισμός για το Κοινοβούλιο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε πρωτοφανή υποβάθμιση του θεσμού του Κοινοβουλίου οδηγούν οι χειρισμοί της ηγεσίας του Σύριζα στο ζήτημα του επονομαζόμενου «παράλληλου προγράμματος».

Η ΑΥΓΗ: «Τουρκική τρύπα στον ευρωπαϊκό έλεγχο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ελάχιστη είναι η μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, παρά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στα τέλη Νοεμβρίου, αποφάνθηκαν οι «28» στη σύνοδο κορυφής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «λίγες ώρες προτού εγκριθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση επέλεξε να μην οξύνει τα πνεύματα στις σχέσεις της με τους δανειστές και έβαλε στον «πάγο» το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα» ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στο «ψυγείο» το παράλληλο πρόγραμμα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε πλήρη αναδίπλωση, που προκαλεί ισχυρούς ενδοκυβερνητικούς κραδασμούς και επιδεινώνει το ήδη βαρύ κλίμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε χθες η κυβέρνηση. Στον απόηχο των ισχυρότατων ενστάσεων που εκδηλώθηκαν πριν από το Euroworking Group για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» αναγκάστηκε ουσιαστικά να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απάτη για το λαό το «παράλληλο πρόγραμμα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «άδοξα τελείωσε η διαφημιστική απάτη της κυβέρνησης με τίτλο «παράλληλο πρόγραμμα». Το νομοσχέδιο που αποσύρθηκε, όχι μόνο δεν αποτελεί αντίβαρο στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων, ανακυκλώνοντας τα περσινά προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Βόρειοι εναντίον Νοτίων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μετακινήσεις τεκτονικών πλακών καταγράφονται στη ΝΔ πριν από τη νέα προσπάθεια για την εκλογή ηγεσίας. Παράλληλα με την αντιπαράθεση των διεκδικητών του γαλάζιου θώκου, ένας πόλεμος εσωκομματικών στρατοπέδων- Βορείων και Νοτίων- βρίσκεται σε εξέλιξη».

KONTRA NEWS: «Ο Καραμανλής διαλύει τη ΝΔ με τη βοήθεια του Μητσοτάκη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετωπική σύγκρουση των οικογενειών και των βαρόνων απαξιώνει, συρρικνώνει και διαλύει τη ΝΔ. Οι παρεμβάσεις του περιβάλλοντος του Κ. Καραμανλή υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου σε συνδυασμό με την πρωτοφανή επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό σκηνικό στη συντηρητική παράταξη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σκληρή στάση από Ε.Ε.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «απεσύρθη το νομοσχέδιο μετά το τελεσίγραφο Βίζερ σε Χουλιαράκη. Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για τη μονομερή ενέργεια της Αθήνας. Νέες ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου υπόσχεται η κυβέρνηση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μήνυμα μηδενικής ανοχής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ενώ η κυβέρνηση με διαδοχικές ανακοινώσεις επιχειρούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με την αναβολή της ψήφισης του «παράλληλου προγράμματος» για το νέο έτος, οι θεσμοί βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να στείλουν μήνυμα μηδενικής ανοχής στις μονομερείς ενέργειες από την ελληνική πλευρά».