Κλειστά κάθε Σαββατοκύριακο τα μουσεία κι οι αρχαιολογικοί χώροι

Κλειστά κάθε Σαββατοκύριακο τα μουσεία κι οι αρχαιολογικοί χώροι
Αποχή από την εργασία τους κάθε Σάββατο και Κυριακή και επ’ αόριστον αποφάσισαν οι αρχαιοφύλακες, αρχής γενομένης από τις 19 και 20/12/2015.

Συγκεκριμένα, η διευρυμένη εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΥΦΑ σε έκτακτη διευρυμένη σύνθεσή της αποφάσισε ομόφωνα την εφαρμογή της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή και τη αποχή τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί και μη επισκέψιμοι για το κοινό.

«Η μείωση κατά 35% της αποζημίωσής μας, για την παροχή εργασίας μας κατά τα Σαββατοκύριακα, όπως προβλέπει το νέο μισθολόγιο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κλάδο των αρχαιοφυλάκων (διότι η πλειοψηφία των εργαζομένων σύμφωνα με τα ανωτέρω θα αμείβεται με 16 ευρώ περίπου για κάθε Κυριακή και αργία)», τονίζουν σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Η ένωση τονίζει ότι ελπίζει οι αρμόδιοι να διορθώσουν αυτή την αδικία και να επαναφέρουν τόσο τον φορέα καταβολής της, όσο και το ύψος της αποζημίωσης στο επίπεδο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Καλούμε τους αρχαιοφύλακες να μην εργάζονται εθελοντικά σε καμία εκδήλωση πέραν του ωραρίου λειτουργίας (πχ κρουαζιέρες, ομαδικές επισκέψεις, εκδηλώσεις κτλ), μέχρι την έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ. Οι αρχιφύλακες του κάθε χώρου να φροντίσουν όπως πάντα για το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας», τονίζεται στην ανακοίνωση.