To θέμα του ΑΔΜΗΕ στο επίκεντρο της συνάντησης Σκουρλέτη με τους θεσμούς

Το θέμα του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στις 18:00 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Η πρόταση που συζητείται αφορά τον διαχωρισμό των παγίων από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά τους σε νέα εταιρεία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και κατά 49% από ιδιώτες, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης προς τη ΔΕΗ.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα του μάνατζμεντ, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.
Στη συνάντηση ενδέχεται να συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις με τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ ύστερα από τις χθεσινές σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, καθώς και η πορεία απελευθέρωσης των ενεργειακών αγορών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
22/08/2025 20:22
Τραμπ για Κουκ: Θα την απολύσω εάν δεν παραιτηθεί
22/08/2025 19:53
Eurobank: Πώς βελτιώθηκε το εξωτερικό ισοζύγιο το α’ εξάμηνο
22/08/2025 18:24