Επισκόπηση τύπου Δευτέρας (07.12.15)

Επισκόπηση τύπου Δευτέρας (07.12.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νέος φόρος σε όσους έχουν Ι.Χ.»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εφιαλτικά σχέδια επιβολής ακόμη μεγαλύτερων φόρων στις τιμές των καυσίμων, με «δόλωμα» δήθεν ελαφρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2017, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρίφων Αλεξιάδης σε (άλλη μία) τηλεοπτική εμφάνισή του προχθές το πρωί».

ΕΘΝΟΣ: «Το νέο μοντέλο για τη φορολογία ΙΧ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ανατροπές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων, με μεταφορά του βάρους από την κατοχή στη χρήση, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το νέο μοντέλο φέρνει αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογές στα τεκμήρια διαβίωσης και στο τέλος ταξινόμησης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι ευκαιρίες για σύνταξη έως και 8 χρόνια νωρίτερα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιοι μπορούν να παρακάμψουν τα 67 και να αξιοποιήσουν τα παράθυρα της νομοθεσίας με βάση τα έτη ασφάλισης. Πώς μπορούν οι γυναίκες να αναγνωρίσουν χρόνο εργασίας. Τι ισχύει για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και Τύπου. Όλες οι κατηγορίες ασφαλισμένων που αποφεύγουν τα 62 για μειωμένη σύνταξη».

ΕΣΤΙΑ: «Αφετηρία νέας περιόδου ασταθείας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η υπερψήφισις του προϋπολογισμού του 2016 από 153 βουλευτές επιβεβαιώνει το συμπέρασμα που προέκυψε και από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ελάχιστες ημέρες πριν την συζήτηση στο Κοινοβούλιο επί του προϋπολογισμού».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δούρειος Τύπος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σαν άλλος Δούρειος Ίππος, λίγο πριν από την αξιολόγηση, η γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» αποκαλύπτει έκθεση του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, την οποία παρουσιάζει ως ακυβέρνητη χώρα, προωθώντας τα γνωστά σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ζήσε Μάη μου να δεις λεφτά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μήνυμα από το βήμα της Βουλής έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ετοιμάζεται για μάχη στο θέμα των συντάξεων. «Θα ματώσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια», είπε, ενώ οι δανειστές που έχουν ξαναδεί να παίζεται το ίδιο έργο είναι έτοιμοι για τη μητέρα των μαχών του Ασφαλιστικού, που δεν αποκλείεται να διεξάγεται μέχρι τον Μάρτιο».

KONTRA NEWS: Συγγενείς πολιτικών έπαιρναν μίζες και τις κατέθεταν στην Ελβετία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στο λαό που περνάει τραγικές ημέρες, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοροφυγάδων και κυρίως των συγγενών των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγωδία και εμφανίζονται με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετική τράπεζα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δρόμος γεμάτος αγκάθια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «υψηλού ρίσκου και επικινδυνότητας είναι, πλέον, από σήμερα και έως τα τέλη Ιανουαρίου οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, καθώς όχι μόνο ενέχουν πολιτικούς κινδύνους, λόγω εσωκομματικών κλυδωνισμών που ενδέχεται να εκδηλωθούν εξαιτίας των επώδυνων μέτρων που έρχονται, ειδικά στο ασφαλιστικό και στη φορολογία των αγροτών».