Ποιοι απεργούν σήμερα Πέμπτη

Ποιοι απεργούν σήμερα Πέμπτη
«Παραλύουν» σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό του 2016 που συζητείται στη Βουλή και στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργανώνει στις 10.00 το ΠΑΜΕ.Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Ως εκ τούτου οι δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας θα λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Δεμένα τα πλοία

Σημειώνεται τέλος ότι στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας «τη διάλυση του ΝΑΤ, την κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, τον ευτελισμό των συντάξεων, την οξυνόμενη και διογκούμενη ανεργία του κλάδου».

Λόγω της απεργίας τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Διαβάστε επίσης:Ακυρώνονται πτήσεις των Aegean και Olympic Air