Γενική απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη - Ποιοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Γενική απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη - Ποιοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Γενική απεργία για αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Σε αυτή θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. Κλαυθμώνος, ενώ κινητοποιήσεις για την ίδια μέρα έχει εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και η ΠΝΟ κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Πανυγειονομική απεργία έχουν προκηρύξει από σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας. Όλες οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Και οι δικηγόροι της Αθήνας ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σήμερα Τετάρτη, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ). Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Όσον αφορά στον σιδηρόδρομο, λόγω της απεργίας θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό. Για όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα λειτουργήσει το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Τετάρτη 02/12/2015

  • Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 600, 601
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 743, IC 85
  • Μεταξύ Πειραιώς - Αθηνών - Αφιδνών - Χαλκίδας - Αφιδνών - Αθηνών - Πειραιώς τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2540,12540, 12545, 2545
  • Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 90
  • Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2576 ,2577

Πέμπτη 03/11/2015

  • Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου. Τα Διεθνή δρομολόγια στο ελληνικό τμήμα θα γίνουν με λεωφορεία.
  • Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 04/12/2015

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91.

Στάση εργασίας και στον προαστιακό Θεσσαλονίκης

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 17:00 έως και τις 22:00 θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) σήμερα Τετάρτη με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας – Φλώρινας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηρόδρομου που ματαιώνονται είναι τα εξής:

  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης, 2594, 2598, 3590, 2597, 2599, 3593 ​
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 739, 743, I/C 85, 3744.
  • Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ