ΚΕΔΕ: Εθνική συσπείρωση και συνεργασία για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα

ΚΕΔΕ: Εθνική συσπείρωση και συνεργασία για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα
Εθνική συσπείρωση και συνεργασία για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, ζητά με δήλωσή του ,ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η Ευρώπη θα αλλάξει ενώ εκφράζει φόβους για τις επιπτώσεις που θα έχει στη διαχείριση του προσφυγικού.

Όπως υποστηρίζει « η αλλαγή αυτή καθίσταται επιβεβλημένη, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε μορφή τρομοκρατίας, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία απειλεί τις ευρωπαϊκές αξίες και το μοντέλο της ανοικτής κοινωνίας που έχουμε επιλέξει να ζούμε. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Να τις υπερασπιστούμε ενωμένοι όλοι οι Ευρωπαίοι, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρήσκευμα , με δυναμισμό κι αυτοπεποίθηση».

Και η Ελλάδα,τονίζει , «οφείλει να δώσει δυναμικό παρόν σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια. Μας αφορά το πρόβλημα, αφού είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» μιας περιοχής που την χαρακτηρίζει η αστάθεια, η ένταση και η ανεξέλεγκτη ροή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη».

Ο κ. Πατούλης καλεί την κυβέρνηση , «να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και τα αρμόδια όργανα της. Να μην περιμένει απαθής να αποφασίσουν άλλοι , για αυτά που αφορούν εμάς. Δεν έχουμε το δικαίωμα της αδράνειας, γιατί ο φόβος που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι η προσφυγική κρίση, ενδέχεται να οδηγήσει στην απόφαση για κλείσιμο των συνόρων. Κι αυτό μπορεί να συμβεί σύντομα. Ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν στο έδαφος τους πρόσφυγες. Αν αυτό γενικευτεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είτε βρίσκονται ήδη εντός των συνόρων μας. Είτε πρόκειται να εισέλθουν τις επόμενες εβδομάδες από την Τουρκία» και προσθέτει : « Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό το ενδεχόμενο, γιατί οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τη χώρα και την κοινωνία μας. Οι επιπτώσεις στην ασφάλεια, στην οικονομία, στον τουρισμό, στην εξωτερική πολιτική, στην κοινωνική συνοχή, θα είναι ολέθριες».

Επίσης, ο κ. Πατούλης αναφέρει στη δήλωσή του, ότι «απαιτείται να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις , το οποίο πρώτα και πάνω από όλα, είναι πρόβλημα ασφάλειας, είναι ζήτημα σεβασμού των ευρωπαϊκών αξιών, κι όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και η κυβέρνηση «να αναζητήσει καταρχήν τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ώστε να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί από κοινού το αναγκαίο αυτό εθνικό σχέδιο. Χωρίς αποκλεισμούς. Και στη συνέχεια να αναζητήσει διεθνείς συμμαχίες και συνεργασίες, ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι ευρωπαϊκές και να λαμβάνουν υπόψη τις εθνικές μας ανάγκες».

Η Κ.Ε.Δ.Ε. και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού διαβεβαιώνει ο κ. Πατούλης , είναι έτοιμες να συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους « σε αυτή τη νέα εθνική προσπάθεια. Με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επέδειξε μέχρι σήμερα, σηκώνοντας ουσιαστικά μόνη το κύριο βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος στην Πατρίδα μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ