Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τις οικονομικές και πολίτικες εφημερίδες σήμερα 11/11 .

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Θυσία 150.000 σπίτια για τη δόση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έτοιμη να «θυσιάσει» περίπου 150.000 σπίτια φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση, προκειμένου να πάρει τη δόση των 2 δισ. ευρώ (που θα ξαναγυρίσει πίσω στους δανειστές) αλλά και τα 10 δισ. ευρώ που χρειάζονται οι τράπεζες».

ΕΘΝΟΣ: «Πακέτο 4,7 δισ. για το νέο αγροτικό μοντέλο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πριμ έως 100.000 ευρώ για μικρούς συνεταιρισμούς. 600 εκατ. για «οικολογική» γεωργία και κτηνοτροφία. Ενίσχυση 22.000 ευρώ για 14.000 νέους αγρότες. Κονδύλια ύψους 400 εκατ. για προγράμματα Leader».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Κούρεμα» στα μερίσματα 250.000 συνταξιούχων του δημοσίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ψαλίδι από 20% για όσους πήραν το μέρισμα άνω των 60-65 ετών και έως 60% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από τα 50. Εξετάζεται το βοήθημα στους νέους δικαιούχους να καταβάλλεται όχι κατά τη συνταξιοδότηση αλλά μετά από ένα ηλικιακό όριο».

ΕΣΤΙΑ: «Οι χρυσοκάνθαροι των Βρυξελλών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βάσει της συμφωνίας της Κυβερνήσεως με το κουαρτέτο των δανειστών, πρέπει να έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην Βουλή και ψηφισθεί εντός των προσεχών τριών εβδομάδων».

Η ΑΥΓΗ: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο παράλληλο πρόγραμμα στρέφουν το βλέμμα πρωθυπουργός και κυβέρνηση μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές επί των προαπαιτουμένων για τη δόση των «10+2» δισ. εντός της εβδομάδας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πορτογαλικός πυρετός στις Βρυξέλλες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρελθόν αποτελεί για την Πορτογαλία η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο, μετά τη χθεσινή καταψήφισή της από την τριτοκομματική συμμαχία της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς που διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βαριές κατηγορίες από Πανούση κατά υπουργών»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σοβαρότατες κατηγορίες κατά υπουργών που αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό του ότι απειλείται από άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και έχουν διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα εκτόξευσε χθες ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τρικ γύρω από τις διαπραγματεύσεις προσπαθεί να συντηρήσει το κλίμα της αναμονής και των προσδοκιών στους εργαζόμενους, προκειμένου ευκολότερα να περάσει τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Περιμένοντας τη Μεγάλη Δευτέρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την επόμενη Δευτέρα περιμένει πλέον η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι έως τότε θα έχουν κλείσει οι διαφορές στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το EuroWorking Group θα αποφασίσει την απελευθέρωση των 10+2 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και την καταβολή της υποδόσης που συνδέεται με τα πρώτα προαπαιτούμενα»

KONTRA NEWS: «Κακούργημα έχει διαπράξει ο Γ. Πανούσης»

Η εφημερίδα γράφει ότι « ο νόμος είναι σαφέστατος και κατηγορηματικός. Η κατοχή απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ και προϊόντων υποκλοπών συνιστά κακουργηματική πράξη και διώκεται αυτεπαγγέλτως»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Μάχη» στο ταμπλό για τις τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «απώλειες 38,89% καταγράφει ο κλαδικός δείκτης σε πέντε πτωτικές συνεδριάσεις. Τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση προκαλούν ανησυχία στους ιδιώτες επενδυτές. Έκπληξη από Β. Σόιμπλε, ο οποίος ζήτησε να δοθούν τα 10 δισ. στις τράπεζες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Βίοι» παράλληλοι»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε παράλληλες τροχιές κινούνται η διαπραγμάτευση κυβέρνησης θεσμών και οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, με τους τραπεζίτες πάντως να εκπέμπουν μήνυμα αισιοδοξίας».