Oι εφημερίδες σήμερα Τρίτη 10/11/15

Oι εφημερίδες σήμερα Τρίτη 10/11/15
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η ΖΩΗ χωρίς τίποτα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το 44,8% των «περήφανων γηρατειών» εισπράττει σύνταξη κάτω από 665 ευρώ. 350.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο μέλος. Στα 815 ευρώ ο μέσος καθαρός μισθός στην Ελλάδα. 500.000 μερικώς απασχολούμενοι ζουν με 346 ευρώ τον μήνα».

ΕΘΝΟΣ: «Η φόρμουλα για λύση στους πλειστηριασμούς»

Η εφημερίδα σημειώνει: «προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για το 65% των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και αξιολόγηση των δανειοληπτών επί μία τριετία προβλέπει το συμβιβαστικό σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Είπαμε, θα φέρουμε νόμο για φυλακές, Ξηρό, DNA»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αποκαλυπτικές τηλεφωνικές συνομιλίες αναδεικνύουν τη σχέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες. Το προφίλ των «υπόπτων» με την πλούσια πολιτική δράση. Και οι μπίζνες με δουλεμπόρους μέσω 67χρονου «συνδέσμου» με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ».

ΕΣΤΙΑ: «Ο ευτελισμός της συμβιώσεως»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι που κατήρτισαν το νέο νομοσχέδιο για το διαβόητο «σύμφωνο συμβιώσεως» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκαμαν καν τον κόπο να ξαναδιαβάσουν το κείμενο που έδωσαν σε δημόσια διαβούλευση».

Η ΑΥΓΗ: «Πράσινο φως για συμφωνία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πρόκριμα για οριστική συμφωνία και των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις. και των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τα 10 δις. που είναι διαθέσιμα, αποτελεί η προσυμφωνία κυβέρνησης-δανειστών στο Eurogroup».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τα μαγαζάκια του τρόμου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τις ημέρες που «ανθούσε» η θεωρία των «δύο άκρων», θυμίζουν οι «αποκαλύψεις» ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για απειλές εναντίον του. Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούν για περίεργες «καθυστερήσεις» στις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « «Εκπτώσεις» λόγω ανακεφαλαιοποίησης»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η βούληση να μη διαταραχθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και να μην αποθαρρυνθούν σε ιδιώτες επενδυτές επικράτησε στο χθεσινό Eurogroup”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καμιά αναμονή. Τώρα είναι ώρα λαϊκής αγωνιστικής παρέμβασης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τη στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί το ένα αντιλαϊκό μέτρο πίσω απ’ το άλλο, για να θολώσει τα νερά, ξαναπαίζει το έργο των «σκληρών διαπραγματεύσεων» και των «κόκκινων γραμμών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πυρ, γυνή, Κατρούγκαλος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τρία κριτήρια –κόφτες θα περιλαμβάνει το σχέδιο Κατρούγκαλου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Ο χρόνος συνταξιοδότησης, τα έτη ασφάλισης και το ύψος της σύνταξης σε σχέση με τον μισθό θα περιλαμβάνονται υπόψη στο ειδικό αλγόριθμο από τον οποίο θα προκύπτουν οι περικοπές σε όσες έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί».

KONTRA NEWS: «Σχέδιο εκτροπής για να ρίξουν την κυβέρνηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι «για άλλη μια φορά ντόπιοι και ξένοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ρίξουν την κυβέρνηση!... Οι ντόπιοι νταβατζήδες, εκδότες και μεγαλοκαρχαρίες, που τα τελευταία τριάντα χρόνια ληστεύουν το δημόσιο χρήμα, προσπαθούν να «φάνε» τον Αλέξη, γιατί διαφορετικά φοβούνται πως θα χάσουν τα μέσα τους, τα κανάλια και τις εφημερίδες τους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επιστρέφει η αβεβαιότητα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ανησυχία στην οικονομία προκαλεί η νέα αναβολή της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ. Το χθεσινό Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία, καθώς παραμένουν ανοικτά πολλά «μέτωπα» ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πώς θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με την καταβολή ενός ελάχιστου ποσού, αναλογικού του ύψους του εισοδήματος, θα επιτρέπεται ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με την πρόταση που συζητεί η κυβέρνηση με τους δανειστές, καλύπτοντας τουλάχιστον το 50%-55% των «κόκκινων» δανειοληπτών».