Ανοίγει για το κοινό το εργοστάσιο σοκολάτας - Ποιες εταιρείες το στηρίζουν

Ανοίγει για το κοινό το εργοστάσιο σοκολάτας - Ποιες εταιρείες το στηρίζουν
Φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα… hotspots του φετινού χειμώνα, και ειδικά της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων. Η Helexpo-ΔΕθ ανοίγει αύριο τις πύλες του «εργοστασίου σοκολάτας» με ένα πολύ φιλόδοξο στόχο: να σπάσει το ρεκόρ των 300.000 επισκέψεων που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη. Αν το εγχείρημα επιτύχει στην Αθήνα, ανοίγει ο δρόμος ακόμη και για την «εξαγωγή» του.

Πρεμιέρα στην Αθήνα έχει αύριο το πιο γλυκό θεματικό πάρκο, το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», το οποίο αποτελεί πλέον μια «ιδέα» έτοιμη προς εξαγωγή. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, το Εργοστάσιο Σοκολάτας «κατεβαίνει» στην Αθήνα, με τα στελέχη της ΔΕΘ-HELEXPO, του εθνικού φορέα διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων, δράσεων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα, να προσδοκούν ακόμα μεγαλύτερη από την περσινή συμμετοχή των 300 χιλιάδων επισκεπτών.

Η απόφασή της Helexpo ΔΕΘ να επαναλάβει το εγχείρημα στην Αθήνα, μια σαφώς μεγαλύτερη αγορά, δημιουργεί νέες προκλήσεις για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, που διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό του εντός και εκτός συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη του εγχειρήματος ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ιδιωτική συμβολή, με τη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ να αποτελεί τον μέγα χορηγό, καλύπτοντας τις ανάγκες για τη συνολική λειτουργία του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας». Η ΙON υποστηρίζει την κατασκευή, τη διακόσμηση και την αναβαθμισμένη αισθητική του χώρου και ενδεικτικά -όπως αναφέρεται- προμηθεύει εκτός των άλλων και με επτά τόνους σοκολάτας (κυρίως κουβερτούρα) το θεματικό πάρκο. Επίσης, ισχυρή συμμετοχή έχει και η βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων Ε.Ι Παπαδοπούλου, η οποία με την προσφορά της δίνει τη δυνατότητα για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις του θεματικού πάρκου, με έμφαση στο εργαστήριο μπισκότου.

Σημειώνεται ότι το πάρκο θα λειτουργεί από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016. Στο Εργοστάσιο λειτουργούν τμήματα με διάφορα θεματικά εργαστήρια (workshops), ενώ το ποικίλο πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα ελληνικά, στα αγγλικά καθώς και στη νοηματική γλώσσα, αλλά και σε άλλες γλώσσες έπειτα από συνεννόηση. Ολοι οι χώροι του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Τo θεματικό πάρκο λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.