Παραδίδονται οι οριστικοί τίτλοι κυριότητας στους 435 δικαιούχους του Ηλιακού Χωριού

Παραδίδονται οι οριστικοί τίτλοι κυριότητας στους 435 δικαιούχους του Ηλιακού Χωριού
Ξεκίνησε από σήμερα η παράδοση των 435 οριστικών τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους του Ηλιακού Χωριού στη Πεύκη. Η διαδικασία πραγματοποιείται στην Σολωμού 60 στο κτήριο του ΟΕΚ.

Από σήμερα όλοι οι οικιστές θα μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του έκτου ορόφου 609 και 606 με την ταυτότητα τους για να παραλάβουν τα οριστικά παραχωρητήρια.

Επισημαίνεται ότι επειδή έχει καθοριστεί η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο, η τυχόν μη παραλαβή τους από τους δικαιούχους θα έχει σαν συνέπεια την επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας.

Για ένα σπίτi των 80 τ.μ το συνολικό τίμημα που θα πρέπει να αποπληρώσει σε 240 μηνιαίες δόσεις δεν ξεπερνάει τα 18.000 ευρώ.

Ακολουθεί η πρόσκληση:

ΠΡΟΣ: Τους Οικιστές του Οικισµού «Ηλιακό Χωριό»

Ευχαρίστως σας ανακοινώνουµε ότι έχουν εκδοθεί οι τίτλοι µεταβίβασης κυριότητας (παραχωρητήρια) των κατοικιών σας, τους οποίους καλείστε να παραλάβετε προσερχόµενοι στα γραφεία του Ο.Α.Ε.∆. (τ. Ο.Ε.Κ.) επί της οδού Σολωµού 60 – 6ος όροφος, γραφεία 609 & 606, τηλ/να 210 5281308 & 210 5281312, καθηµερινά ώρες 8:00 – 14:00 από 1-10-2015 έως 30-10-2015. Κατά την προσέλευση σας παρακαλείσθε να προσκοµίσετε:

Α) Αστυνοµική Ταυτότητα

Β) Α.Φ.Μ.

Γ) Εξουσιοδότηση (σε περιπτώσεις παραλαβής από τρίτο άτοµο ή συγκληρονόµων θανόντος δικαιούχου)

Επισηµαίνεται ότι η µη έγκυρη παραλαβή επιβαρύνεται µε τόκους υπερηµερίας δεδοµένου ότι στον εκδοθέντα τίτλο, έχει ορισθεί ηµεροµηνία έναρξης δόσεων αποπληρωµής του τιµήµατος.

Το Ηλιακό Χωριό

Το Ηλιακό Χωριό βρίσκεται στην Πεύκη Αττικής, στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, σε απόσταση 18 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα οικιστικό συγκρότημα 435 “ηλιακών” κατοικιών οι οποίες στεγάζουν δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Ο σχεδιασμός και η ανέγερση του Ηλιακού Χωριού έγιναν με τη συνεργασία του ΥΒΕΤ (σημερινού Υπουργείου Ανάπτυξης), του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Το έργο κατασκευάστηκε το 1984 βάσει μελέτης του γραφείου μελετών Α.Ν. Τομπάζη.

Στο έργο υλοποιήθηκε η πειραματική εφαρμογή ενεργητικών και παθητικών ηλιακών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας για παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού για οικιακή χρήση, με κύριο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία ηλιακών συστημάτων, ο οικισμός σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με υψηλές προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας (μονώσεις πάχους 10 εκ. διπλά τζάμια, νυχτερινές μονώσεις, νότιες μεγάλες γυάλινες προσόψεις, κ.ά.).

Ο ενεργειακός σχεδιασμός των παθητικών συστημάτων (εξωτερικά κελύφη κτιρίων) και των ενεργητικών συστημάτων (συστήματα παραγωγής ζεστού νερού οικιακής χρήσης) του Ηλιακού Χωριού στηρίζεται στη μελέτη και αξιοποίηση των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.

Οι βασικοί κανόνες που εφαρμόσθηκαν στον πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των κτιρίων του Ηλιακού Χωριού είναι:

  • Κατάλληλη διάταξη των κτιριακών όγκων, που λειτουργούν σαν φράγμα προστασίας από τους χειμερινούς ανέμους και που να εξασφαλίζουν το μέγιστο χειμερινό ηλιασμό, αλλά και τον θερινό σκιασμό.
  • Ελαχιστοποίηση των βορινών, ανατολικών και δυτικών ανοιγμάτων και χρήση νότιων ανοιγμάτων.
  • Εκμετάλλευση της μάζας των υλικών του κελύφους των κτιρίων και ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών με μονώσεις των τοίχων και των ορόφων και με διπλά υαλοστάσια.

Σε 34 σπίτια του Ηλιακού Χωριού εφαρμόστηκαν συνδυασμοί των επικρατέστερων παθητικών ηλιακών συστημάτων, που «αιχμαλωτίζουν» τον ήλιο χωρίς καμιά κατανάλωση συμβατικής ενέργειας.

Οι κύριοι συνδυασμοί παθητικών ηλιακών συστημάτων που εφαρμόστηκαν είναι:

1. Άμεσης απολαβής (πάγκος νερού).

2. Έμμεσης απολαβής (τοίχοι Τrombe, τοίχοι νερού).

3. Εκτεταμένης έμμεσης απολαβής (θερμοκήπιο, τοίχοι trombe ή αποθήκευση νερού).

4. Απομονωμένης απολαβής , (θερμοσιφωνικά πανέλλα αέρα)

5. Εκτεταμένης απομονωμένης απολαβής (θερμοκήπιο, συλλέκτες φυσικής κυκλοφορίας).