Ποια είναι τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών στις αεροπορικές στην Ελλάδα

Ποια είναι τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών στις αεροπορικές στην Ελλάδα
Την πολιτική αποσκευών, τα επιτρεπόμενα όρια χειραποσκευών και παραδοτέων αποσκευών και τις επιπλέον χρεώσεις, των εταιριών με τις περισσότερες κρατήσεις το 2015 ανέλυσε και μας παραθέτει η Travelplanet24.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρία, ηAegean Airlines έχει τρεις κατηγορίες ναύλων.Στην οικονομικότερη κατηγορία ναύλου, την GO LIGHT, το επιτρεπόμενο όριο χειραποσκευής είναι τα 8 κιλά για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και όσον αναφορά τις παραδοτέες αποσκευές στην συγκεκριμένη κατηγορία το όριο είναι 23 κιλά, ενώ o επιβάτης καλείται να πληρώσει επιπλέον 18€ στους προορισμούς εσωτερικού και 30€ στους προορισμούς εξωτερικού.

Στην μεσαία κατηγορία ναύλου, την GO FLEX, οι επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, δωρεάν μια χειραποσκευή έως 8 κιλά και μια αποσκευή έως 23 κιλά.

Στην τρίτη κατηγορία ναύλου, BUSINESS, το επιτρεπόμενο όριο δωρεάν αποσκευών περιλαμβάνει 2 χειραποσκευές 8 κιλών και 2 παραδοτέες αποσκευές 32 κιλών για όλους τους προορισμούς.

Η Ryanair έχει μια ενιαία πολιτική αποσκευών για όλες τις πτήσεις. Το δωρεάν επιτρεπτό όριο για κάθε επιβάτη είναι μια χειραποσκευή των 10 κιλών και μια μικρή τσάντα.

Στις παραδοτέες αποσκευές το κόστος διαφέρει ανάλογα με την τουριστική περίοδο (χαμηλή ή υψηλή) και ανάλογα με τον προορισμό.

Επιπλέον, στις παραδοτέες αποσκευές, ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει αποσκευή 15 κιλών ή 20 κιλών.

Στην ενιαία πολιτική αποσκευών κινείται και η Blue Air, με μια δωρεάν χειραποσκευή έως 10 κιλά, για όλους τους προορισμούς και όλους τους ναύλους, ενώ το όριο των παραδοτέων αποσκευών είναι τα 32 κιλά και επιφέρουν επιπλέον χρέωση από 18€ έως 25€ ανάλογα με την εποχή και τον προορισμό.

Η Ellinair παρέχει στον ταξιδιώτη, σε όλες τις πτήσεις, μια δωρεάν χειραποσκευή από 5 έως 8 κιλά (ανάλογα το αεροσκάφος) και μια μεγάλη αποσκευή έως 20 κιλά.

Τέλος, η Air Serbia προσφέρει δωρεάν χειραποσκευή και αποσκευή σε όλους τύπους ναύλων με το επιτρεπόμενο όριο κιλών/τεμαχίων να αλλάζει ανάλογα με το ναύλο. Το επιτρεπόμενο όριο χειραποσκευής κυμαίνεται από 8-12 κιλά και το όριο παραδοτέας αποσκευής χωρίς κόστος από 23 έως 40 κιλά.