Δρίτσας: Πάνω από 200.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα - 100.000 το τελευταίο δίμηνο

Δρίτσας: Πάνω από 200.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα - 100.000 το τελευταίο δίμηνο
Περισσότεροι από 200.000 είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα το 2015 και από αυτούς οι 100.000 μόνον το τελευταίο δίμηνο.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, μιλώντας στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου προσήλθε προκειμένου να ενημερώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Δρίτσας επισήμανε ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν διασωθεί 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες από το Λιμενικό και δεν υπήρξε ούτε ένας πνιγμός μετανάστη ή πρόσφυγα στα χωρικά μας ύδατα.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση και συνέργεια όλων στην αντιμετώπιση του προβλήματος – του κράτους, του λαού, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και όλων των φορέων.

Ενημέρωσε ότι καθημερινά διεξάγονται επιχειρησιακές συσκέψεις σε κάθε συναρμόδιο υπουργείο για το θέμα, συχνές είναι και οι διυπουργικές συσκέψεις, ενώ συσκέψεις γίνονται και υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων άλλων υπουργείων όπως το ΥΠΕΞ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Αυτό επιβεβαιώνει, σημείωσε, ότι απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός, τον οποίον όμως δεν είχε ποτέ η Ελλάδα, προσθέτοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειρισθεί το θέμα μόνη της λόγω της πολυπλοκότητάς του.