Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ για το μεταναστευτικό
Η κατάσταση στην ΠΓΔΜ, όπου συρρέουν χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, βρίσκεται "στην κορυφή της ατζέντας" της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό διαβεβαίωσε από την Πράγα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι εξελίξεις εκεί είναι πολύ ανησυχητικές» είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

«Είναι στην κορυφή της ατζέντας», πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή γίνεται λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπου θα συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Ο Φαμπιούς άφησε να εννοηθεί ότι εντός των προσεχών ημερών θα γίνει μια σύνοδος των υπουργός Εσωτερικών ή Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου, αφού διέσχισαν την ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε από τη Γενεύη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την ίδια ώρα που η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού προειδοποιούσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά.

Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν διαβεβαιώσει ότι θα αφήσουν ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ζήτησε να οργανωθεί καλύτερα η υποδοχή των ανθρώπων αυτών, δηλώνοντας έτοιμη να βοηθήσει τόσο τα Σκόπια, εάν χρειαστεί, όσο και την Ελλάδα.