Δημοσκόπηση: Το 71% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Δημοσκόπηση: Το 71% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει
Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί πολίτες τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Politbarometer που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, με ενώ σε αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Ιουλίου το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 41%.

Ωστόσο το 71% των 1.304 ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία ακόμα και με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τον υψηλό βαθμό δυσπιστίας των Γερμανών έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Οι περισσότεροι Γερμανοί - 73% - δεν περιμένουν ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα όπως συμφωνήθηκαν.

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι στο κατά πόσο συμφωνούν με το τελευταίο πακέτο διάσωσης: το 49% των συμμετεχόντων το θεωρεί κακό, ενώ 48% πιστεύει ότι είναι καλό.

Το 22% των ερωτηθέντων είπε ότι τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που η Ελλάδα συμφώνησε με αντάλλαγμα την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας ήταν πολύ σκληρά, το 50% είπε ότι είναι κατάλληλα και το 20% ότι δεν είναι αρκετά σκληρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ