Υπογραφές 100 βουλευτών της Μέρκελ κατά της Ελλάδας

Υπογραφές 100 βουλευτών της Μέρκελ κατά της Ελλάδας
Υπογραφές κατά ενός νέου πακέτου βοήθειας της Ελλάδας έχουν μαζέψει περισσότεροι από 100 βουλευτές του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ τους οι Times του Λονδίνου, που κάνουν λόγο για «ανταρσία εντός του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών».

Ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας σημειώνει ότι δεν πρόκειται για έκπληξη, ωστόσο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο μεγάλος αριθμός των διαφωνούντων αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς στο κόμμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι Times, η ισχυρή αντίθεση των βουλευτών της Μέρκελ, πιθανότατα να έχουν αντίκτυπο στο πάγιο ελληνικό αίτημα για απομείωση του ελληνικού χρέους, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο να αναγκάζεται πιθανότατα να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Επιπλέον, οι Times σημειώνουν ότι ο ακριβής αριθμός των βουλευτών που εν τέλει θα τηρήσουν σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να διευκρινιστεί, καθώς το κλίμα στη Γερμανία για την Ελλάδα έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το Φεβρουάριο.

Πάντως, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ο τελικός αριθμός των βουλευτών θα φανεί όταν θα έρθει στη Βουλή τυχόν συμφωνία για υπαγωγή της Ελλάδας στον ESM.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ