Ο γερμανικός όμιλος που κόβει την πίστωση στους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες

Με επιστολή που απέστειλε o όμιλος της Lufthansa προς τα ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία για λογαριασμό των Lufthansa, Austrian και Swiss, ζητά από τους πράκτορες να καταβάλλουν την αξία των εισιτηρίων της με χρέωση πιστωτικής κάρτας μέσω BSP ή έναντι μετρητών στα εκδοτήριά της.
Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζει η εταιρεία, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αναγκαστεί να μην επιτρέψει την ηλεκτρονική έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων.
«Η συναλλακτική δραστηριότητα στη χώρας μας υπέστη προ ημερών απρόβλεπτο, ισχυρότατο κλονισμό με την επιβολή των γνωστών περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων και στη συνεπακόλουθη τραπεζική αργία» αναφέρει στην επιστολή του ο γερμανικός όμιλος.
Η επιστολή προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά, καθώς ήρθε λίγο μετά την εντολή και άλλων αεροπορικών εταιρειών για διακοπή πωλήσεων εισιτηρίων μέσω των τουριστικών πρακτόρων της χώρας. Δείτε ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11/07/2025 12:18
Πανέττα (ΕΚΤ): Περαιτέρω περικοπές στα επιτόκια εάν η αδύναμη ανάπτυξη επηρεάσει τις τιμές
11/07/2025 11:35
Financial Times: Πώς η Ελλάδα επέστρεψε από το χείλος του γκρεμού
11/07/2025 11:18
AXIA: Θετικό το deal για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motor Oil - Ένας ολοκληρωμένος «παίκτης» με ισχυρή θέση
11/07/2025 10:59