Επιστολή ΕΑΕΕ σε Τσίπρα για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Επιστολή ΕΑΕΕ σε Τσίπρα για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Έκκληση για παρανονή της Ελλάδας στο ευρώ απήυθηνε με επιστολή της στον Αλέξη Τσίπρα η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Εξοχώτατο Κύριο

Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργό της Ελλλάδος

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, αποτελείται από 64 ασφαλιστικές επιχειρήσεις και χιλιάδες πρακτορεία και μεσιτικά γραφεία. Απασχολεί περισσότερους από 24.000 εργαζόμενους και αποδίδει € 600 εκατ. περίπου ετησίως σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, πλέον αμοιβές διαμεσολάβησης άλλα € 600 εκατ. ετησίως. Διαχειρίζεται αποθεματικά τα οποία καλύπτουν υποχρεώσεις προς τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων μας μεγέθους € 11,4 δισ., αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και αποδίδει ετησίως άνω των € 500 εκ. φόρους που παρέχουν σημαντική στήριξη στα κρατικά ταμεία.

Τη στιγμή αυτή που η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος συντάσσει τη φωνή της με όλες τις δυνάμεις, που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, να αναζητήσουν άμεσα λύση μέσα στο ευρώ, λύση μακροπρόθεσμη που θα φέρει τη σταθερότητα στη χώρα μας. Γιατί αυτή είναι η προϋπόθεση που χρειάζεται για να έρθει η ανάπτυξη.

Μετά ιδιαιτέρας τιμής,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Σπύρος Μαυρόγαλος»