Συμφωνία ή κατάρρευση: Ολα τα σενάρια για την Ελλάδα σε ένα γράφημα!

Συμφωνία ή κατάρρευση: Ολα τα σενάρια για την Ελλάδα σε ένα γράφημα!
Συμφωνία ή κατάρρευση «βλέπει» ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4 που με ένα λογικό διάγραμμα παρουσιάζει όλες τις πιθανές πορείες της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της που σήμερα βρίσκεται σε αδιέξοδο. 

Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, όσο ο χρόνος περνάει, οι πιέσεις προς την Ελλάδα ολοένα και αυξάνονται καιη ΕΕ είναι έτοιμη να αναστείλει την πρόσβαση της Ελλάδας στον μηχανισμό πληρωμών Target2 του Ευρωσυστήματος, προκειμένου να αναγκαστεί η χώρα να εφαρμόσει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το Euro2day στα «χαρτιά» της Ελλάδας περιλαμβάνονται:

α) η απειλή κήρυξης χρεοστασίου για τα 320 δισ. ευρώ που η χώρα χρωστά σε μεγάλο βαθμό σε γερμανούς και γάλλους φορολογούμενους,

β) το τεράστιο πλήγμα που θα επέφερε αυτό στην αξιοπιστία της ΕΚΤ και την σταθερότητα της ευρωζώνης. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιχειρήσει να ολοκληρώσει μια ξεχωριστή συμφωνία με το ΔΝΤ μετά από μια μερική χρεοκοπία, κάτι που θα έδειχνε έντονα το πόσο διαφέρει ο τρόπος με τον οποίον χειρίζεται η ΕΕ την κατάσταση.

Δείτε αναλυτικά όλα τα σενάρια της κρίσης στο διάγραμμα που ακολουθείΕΔΩ