Αυτά είναι τα κινητά αστυνομικά τμήματα (ΦΩΤΟ)

Αυτά είναι τα κινητά αστυνομικά τμήματα (ΦΩΤΟ)
Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας «Α.Ε.Τ.Ο.Σ» το οποίο θα βλέπει τα προβλήματα των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, για να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες της στους κατοίκους των χωριών, όπου δεν υπάρχουν αστυνομικά τμήματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ενεργοποίηση τεσσάρων κινητών αστυνομικών μονάδων στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό που στελεχώνονται από ένστολη ομάδα τριών αστυνομικών (τάξης-ασφάλειας-τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας σε απομακρυσμένες περιοχές παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου επιχειρησιακού σχεδίου, παρέλαβε 150 διπλοκάμπινα φορτηγάκια 4Χ4, τα οποία αγοράστηκαν με κονδύλια του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ και θα διατεθούν για την πιο αποτελεσματική αστυνόμευση και επιτήρηση των παραμεθώριων περιοχών και των συνόρων της χώρας.

Οι κινητές μονάδες αστυνόμευσης τίθενται σε λειτουργία από σήμερα, πιλοτικά σε τέσσερις περιοχές και συγκεκριμένα στους νομούς: Ιωαννίνων, Ξάνθης, Αρκαδίας και Εύβοιας, για δύο μήνες και στην συνέχεια θα εφαρμοστούν και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές.

Η ενεργοποίηση του προγράμματος «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», εντάσσεται στη νέα αντεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, με το σύνθημα «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη» και έρχεται να προστεθεί στους θεσμούς του αστυνομικού της γειτονιάς και τα Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας, καθώς και στην ριζική αναδιάρθρωση της αστυνομίας, που, εκτός των άλλων, περιλαμβάνατε την κατάργηση πολλών αστυνομικών τμημάτων και την δημιουργία πρότυπων και πολυδύναμων υπηρεσιών.

Η λειτουργία των πρότυπων τμημάτων, σύμφωνα με τους επιτελείς της ΕΛΑΣ, είναι θέμα χρόνου και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις για να προχωρήσει το σχέδιο. Η σκέψη για τα τμήματα αυτά είναι να προσαρμοστούν στο σχέδιο «Καποδίστριας» και να υπάρχουν συνεχώς μονάδες έξω για την εξυπηρέτηση των πολιτών.