Στην Θεσσαλονίκη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν

Στην Θεσσαλονίκη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν
Το πρώτο κρουαζιέροπλοιο για το 2015 έδεσε σήμερα στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζοντας τη φετινή σεζόν κρουαζίερας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένονται περίπου 40 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, καθώς η πόλη έχει αρχίσει σταδιακά να εντάσσεται στις διαδρομές τής κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.


Ο λόγος για το ΜS Hamburg, το οποίομεταφέρει 375 επιβάτες, κυρίως Γερμανούς τουρίστες και 150 άτομα πλήρωμα, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη, αφού διέσχισε τα Δαρδανέλια και το Βόρειο Αιγαίο.

Ήδη, από τις 9 το πρωί, πέντε λεωφορεία αναχώρησαν για ξενάγηση στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, ενώ ένα ακόμη μεταφέρει τουρίστες στη Βεργίνα. Οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους οκτώ ώρες για να γνωρίσουν την πόλη, καθώς το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 4.30 το απόγευμα.

Στο πρόγραμμα αφίξεων του 2015, που τελεί ακόμη υπό διαμόρφωση, περιλαμβάνονται 31 επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις, αριθμός ο οποίος δεν αποκλείεται πάντως να αλλάξει καθώς η σεζόν προχωράει. Με βάση το πρόγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί -μέχρι στιγμής- και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τυχόν τροποποιήσεις, η τελευταία προσέγγιση για το 2015 αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου.

Η επόμενη άφιξη αναμένεται τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε θα κάνει την εμφάνισή του στα νερά του Θερμαϊκού το "Europa", το οποίο θα μείνει στην πόλη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ στις 19 Απριλίου σειρά έχει το "Saga Sapphire"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ