Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες
Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η Wall Street Journal φιλοξενεί δημοσίευμα του γνωστού αρθρογράφου Σάιμον Νίξον που έχει τίτλο: "Η τύχη της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της Αθήνας όχι του Βερολίνου".

O γνωστός δημοσιογράφος τονίζει οτι ένα απο τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης απο την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιανουάριο ήταν να πιστεύει οτι η τύχη της οριζόταν απο τα γερμανικά χέρια.

Και σημειώνει οτι «ο Τσίπρας έσκαψε μόνος του το λάκκο του όταν υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του ότι θα τελειώσει με τα μνημόνια, και η Μέρκελ δεν μπορεί να τον βγάλει."

Το πρακτορείο Bloomberg έχει τίτλο "Οι ελληνικές αγορές δείχνουν οτι όλα διακυβεύονται έαν κάποιο λάθος πυροδοτήσει μια χρεοκοπία".

Συγκεκριμένα γράφει οτι αυτό που δεν τολμαέι κανεί να ξεστομίσει, δηλαδή τη λέξη χρεοκοπία, μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι αναπόφευκτη.

Και τονίζει οτι διακινδυνεύονται πληρωμές 500 εκατ. ευρώ προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, τα ταμεία διάσωσης, τις τράπεζες και τους κατόχους ομολόγων.

Ενώ το γερμανικό περιοδικό Spiegel γράφει "Οι Χριστιανοδημοκράτες είναι εξοργισμένοι με την ελληνο-ρωσική ερωτοτροπία" και μεταφέρει τις δηλώσεις γερμανού αξιωματούχου που λέει οτι ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί με μια πολύ επικίνδυνη στρατηγική. Το φλερτ του με τη Ρωσία περιπλέκει την κατάσταση και δεν βοηθάει να βρεθεί μια εποικοδομητική λύση στα οικονομικά ζητήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ