Ξενοδοχείο για... Εμίρηδες στην Κέρκυρα

Ξενοδοχείο για... Εμίρηδες στην Κέρκυρα
Στο Ιόνιο βρέθηκαν ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι μαζί με τον εξάδελφό του και πρωθυπουργό του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θανί, όχι μόνο για διακοπές αλλά και για business.

Οι δυο ισχυροί άνδρες του Κατάρ, επισκέφθηκαν όλα τα νησιά του Ιονίου, πριν καταλήξουν στην Κέρκυρα, όπου και αγκυροβόλησαν τις δυο θηριώδεις θαλαμηγούς τους.
Στο νησί των Φαιάκων, ο εμίρης έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και η αγορά, πριν από αρκετό καιρό του Miramare του ξενοδοχείου-σύμβολο για το νησί.
Ένα ξενοδοχείο με βαριά ιστορία το οποίο ταυτίστηκε με την οικογένεια Ωνάση, το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 από τον Γεράσιμο Πατρονικόλα, σύζυγο της Καλλιρόης Πατρονικόλα- Ωνάση, που ήταν ετεροθαλής αδελφή του μεγιστάνα Aριστοτέλη Ωνάση και εγκαινιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Tο Miramare εκτείνεται σε έναν ελαιώνα 50 στρεμμάτων δίπλα στην θάλασσα στην περιοχή Μωραΐτικα.
Το 1994 αποκτήθηκε από τα αδέλφια Λευτέρη, Θεόφιλο και Χρήστο Σούρλα, που δαπάνησαν 7,5 εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνουν την ξενοδοχειακή μονάδα.
Πριν από λίγες ημέρες, o Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι επισκέφθηκε ινκόγνιτο, μαζί με τον ξάδερφό του, τις εγκαταστάσεις για να δουν τα έργα, ενώ έκανε και κάποιες αλλαγές στα σχέδια των μηχανικών.
Η περιοχή στις οποίες γίνονται οι εργασίες έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Από τον κεντρικό δρόμο έχουν τοποθετηθεί λαμαρίνες, σε μεγάλο ύψος, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί να μην μπορούν να δουν τις εργασίες που γίνονται στο χώρο. Από την παραλία, εκεί που κάποτε υπήρχαν οι ξαπλώστρες με τις ομπρέλες αλλά και το γήπεδο του beach volley, πρόσβαση δεν υπάρχει καθώς η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο έχει κλείσει και από τις δυο πλευρές την είσοδο.
Όλα τα ακίνητα που υπάρχουν στο χώρο έχουν σχεδόν γκρεμιστεί και φτιάχνονται από την αρχή. Οι εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν με τους ήχους των σκαπτικών μηχανημάτων να προδίδουν στους περαστικούς τις εργασίες που γίνονται πίσω από τις λαμαρίνες.
Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους μίλησαν τα «Π» αποκάλυψαν πως σε συζητήσεις που κάνουν κατά καιρούς με εκπροσώπους του εμίρη καταλαβαίνουν πως η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγαπά πολύ την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά του Ιονίου και γι' αυτό άλλωστε κάθε καλοκαίρι η θαλαμηγός «ΚΑΤΑΡΑ» με τον εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι κάνει κρουαζιέρα στην περιοχή. Εξαιτίας αυτής της αγάπης- και όχι μόνο- αποφάσισε ο εμίρης να επενδύσει στη χώρα μας, αγοράζοντας πρώτα το νησί Οξυά και στη συνέχεια το ιστορικό ξενοδοχείο Miramare.

Δείτε τις ΦΩΤΟ με τις εργασίες και τον Εμίρη στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" που κυκλοφορεί σήμερα σε όλα τα περίπτερα με εκλπηκτικές προσφορές και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ