Η Σαντορίνη πρώτη στο Τravel & Leisure (Ολη η λίστα)

Η Σαντορίνη πρώτη στο Τravel & Leisure (Ολη η λίστα)
Πρώτη στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του πλανήτη για το 2014 η Σαντορίνη, μετά την ψηφοφορία των αναγνωστών του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού Τravel & Leisure.

Την περασμένη χρονιά η Σαντορίνη βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως. Φέτος απέσπασε βαθμολογία 89,98, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Μάουι - το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης - με 89,51 βαθμούς.

Η Σαντορίνη είναι το μοναδικό νησί της Ευρώπης που κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, καθώς στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται προορισμοί εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, τα νησιά της Χαβάης βρίσκονται στην δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και έκτη θέση. Το Μπαλί βρίσκεται στην πέμπτη θέση, τα νησιά Γκαλαπάγκος στην έβδομη, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι στην όγδοη, το Βανκούβερ του Καναδά στην ένατη και τα Νησιά Σαν Χουάν της Ουάσιγκτον στη δέκατη θέση.

Στην κατάταξη των ευρωπαϊκών νησιών η Ελλάδα έχει και πάλι τα πρωτεία: καταλαμβάνει τρεις θέσεις στην πρώτη πεντάδα. Πέραν της πρώτης Σαντορίνης, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κρήτη και στην πέμπτη θέση η Μύκονος.

Τις άλλες δύο θέσεις στην ευρωπαϊκή πεντάδα κατέχει η Ιταλία, με το Κάπρι να είναι δεύτερο και τη Σικελία να έρχεται τέταρτη.

Ολη η λίστα