Λοβέρδος: «Ο νόμος για τους "αιώνιους φοιτητές" θα εφαρμοστεί κανονικά»

Λοβέρδος: «Ο νόμος για τους "αιώνιους φοιτητές" θα εφαρμοστεί κανονικά»
Κατηγορηματικός στην εφαρμογή του νόμου για τους «αιώνιους» φοιτητές εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Παιδείας, λέγοντας ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί, όχι γιατί είμαστε νομικιστές, αλλά γιατί έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος».


Μιλώντας στο Mega, o κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι στην περίπτωση των «αιώνιων» φοιτητών «μιλάμε για φοιτητές 4ετούς ή 5ετούς κύκλου σπουδών, που μπήκαν το 2002 ή 2003. Δεν είναι ο νόμος για τον νόμο, αλλά γιατί πρέπει να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών» εξήγησε.
Υπογράμμισε πάντως ότι ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για φοιτητές που εργάζονται ή έχουν άλλα προβλήματα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κενά στην εκπαίδευση, λόγω συνταξιοδοτήσεων, ιδιαίτερα από του χρόνου, επαναφέροντας το θέμα της αλλαγής της αναλογίας 1 προς 10.
Για την «καυτή πατάτα» των μετεγγραφών των φοιτητών επανέλαβε ότι υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο, προτού ο ίδιος αναλάβει το υπουργείο, και ο οποίος «δημιουργεί αδιέξοδο στα πανεπιστήμια».
«Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα ιδρύματα για να βρούμε λύση» τόνισε, χωρίς να θέλει να δώσει λεπτομέρειες για το ακριβώς προτίθεται να κάνει.