ΣΒΑΠ: H ανάπτυξη της χώρας θα δοκιμαστεί από το ρωσικό εμπάργκο

ΣΒΑΠ: H ανάπτυξη της χώρας θα δοκιμαστεί από το ρωσικό εμπάργκο
Δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας προβλέπει από το ρωσικό εμπάργκο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ).


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ανάπτυξη της χώρας θα δοκιμασθεί σοβαρά «Είναι αξεπέραστα δύσκολο να αποφύγουμε το μεγάλο και πολύπλευρο κόστος από το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων που επέβαλε η Ρωσία» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις δυσάρεστες εξελίξεις και πρόσθεσε:
«Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού της πορείας για ανάπτυξη και κάθε απώλεια ισορροπίας θα έχει σημαντικότατες επιπτώσεις. Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε ενδεχόμενες ενεργειακές προεκτάσεις εκ μέρους της Ρωσίας οι προοπτικές θα είναι περισσότερο από οδυνηρές. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας, με την αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών να φτάνει τα 10 δισεκ. ευρώ».
«Η παρέμβαση σε πολιτικό επίπεδο για την προστασία της ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι περισσότερο από αναγκαία» κατέληξε ο κ. Μαθιός.