Εχασες βάρος; Κέρδισέ το σε χρυσό!

Εχασες βάρος; Κέρδισέ το σε χρυσό!
Έχετε ακούσει την έκφραση “πληρώθηκε το βάρος του σε χρυσό”· Πώς θα σάς φαινόταν όμως αν πληρωνόσασταν σε χρυσό για να... χάσετε

το βάρος σας; Ο λόγος για τις αρχές του Ντουμπάι, που προσέφεραν στους πολίτες τους ένα γραμμάριο χρυσού - αξίας περίπου 35 ευρώ σε τρέχουσες τιμές - για κάθε κιλό βάρους που χάνουν σε μια περίοδο 30 ημερών!

Όποιος δήλωσε συμμετοχή (δυστυχώς η προθεσμία υποβολής δηλώσεν έληξε την περασμένη Παρασκευή οπότε δεν προλαβαίνεται να πάρετε υπηκοότητα...) θα πρέπει να χάσει τουλάχιστον δύο κιλά για να πάρει το χρυσό, και οι τρεις συμμετέχοντες που θα χάσουν το περισσότερο βάρος θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα λαμπερό, χρυσό κέρμα αξίας κέρμα περίπου... 4.000 ευρώ (και κάτι ψιλά...)!

Αξιωματούχος του Ντουμπάι δήλωσε ότι δεν υπάρχει όριο στα κιλά που μπορούν να χάσουν οι συμμετέχοντες (στους οποίους ωστόσο, περιέργως πώς έχει δοθεί ο απαξιωτικός τίτλος... “Χρυσοί Χαμένοι”).

Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια κινητροδότησης για την υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής στα αραβικά εμιράτα. Σε όλα τα Αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό για την αύξηση της παχυσαρκίας λόγω της θεαματικής αύξησης της διατροφής σε ταχυφαγεία και της έλλειψης άσκησης.