Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λιμενικών για το Ταμείο Αρωγής

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λιμενικών για το Ταμείο Αρωγής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για το Ταμείο Αρωγής του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούν οι λιμενικοί έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου Ναυτιλίας.


Σε ψήφισμά τους οι λιμενικοί εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους «στη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση βίαιη ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος των ασφαλιστικών μας ταμείων (ΜΤΝ-ΤΑΛΣ) και ιδιαίτερα στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος«, το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να απασχολεί το κράτος αφού ουδέποτε το έχει ενισχύσει, το έχει χρηματοδοτήσει, το έχει επιχορηγήσει, το έχει δανείσει».
Προσθέτουν ακόμη ότι για «το θέμα των αποφάσεων του ΣτΕ, το Γ.Σ. εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση του συνόλου των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης, μετά και τη ματαίωση της συνάντησης απο τον υπουργό Οικονομικών, παίζοντας τις καθυστερήσεις σε ένα θέμα το οποίο έχει κριθεί απο τη δικαιοσύνη και οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα».
Μάλιστα, η ομοσπονδία των λιμενικών προειδοποιεί για νέες κινητοποιήσεις και ειδικότερα για ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.