Πουλούσε 3 ευρώ το νερό στην Ακρόπολη -Εφαγε πρόστιμο 2.000 ευρώ

Πουλούσε 3 ευρώ το νερό στην Ακρόπολη -Εφαγε πρόστιμο 2.000 ευρώ
Την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου προκάλεσε το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού Mega, για τον ιδιοκτήτη περιπτέρου στην είσοδο της Ακροπόλεως, ο οποίος πωλούσε τρία ευρώ το μπουκαλάκι το νερό.


Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο κ. Γιακουμάτος επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη, τον οποίο και παρέπεμψε αύριο στην επιτροπή ανταγωνισμού.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, αγοράζει το μπουκαλάκι το νερό 0,23 λεπτά και το διέθετε στην κατανάλωση προς 3 ευρώ, έχοντας έτσι κέρδος... 1.300%.
Στην ερώτηση γιατί πουλά το νερό σε αυτή την υψηλή τιμή όταν σε άλλα περίπτερα έχει ένα ευρώ και στα σούπερ μάρκετ πολύ λιγότερο εκείνος, απάντησε πως η τιμή των 3 ευρώ δεν είναι καθόλου υψηλή γιατί το συγκεκριμένο σημείο πώλησης είναι το πιο τουριστικό μέρος, επειδή βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη.
Μάλιστα, ο περιπτερούχος έκανε λόγο για ελεύθερη αγορά και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τα παράπονά τους εάν θεωρούν την τιμή εξωφρενική. Ως επιχείρημα ανέφερε και τη Ρώμη όπου ο καπουτσίνο κοστίζει 12 ευρώ, οπότε γιατί όχι 3 ευρώ το νερό κάτω από την Ακρόπολη.
Πάντως τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται την Ακρόπολη μπορούν να αγοράσουν νερό στο κυλικείο το οποίο βρίσκεται μέσα στο χώρο της Ακρόπολης στην τιμή που ορίζει το υπουργείο Ανάπτυξης και δεν ξεπερνά τα 50 λεπτά.