Εφαρμογή για να πετάξετε με τον ιδανικό συνεπιβάτη

Εφαρμογή για να πετάξετε με τον ιδανικό συνεπιβάτη
Τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνους που θα έχουν δίπλα τους στις πολύωρες αεροπορικές πτήσεις αλλά και την ευκαιρία να μοιράζονται τα διάφορα έξοδα που συνοδεύουν κάθε ταξίδι στο εξωτερικό, δίνει η νέα διαδικτυακή εφαρμογή Social Airways.

Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης που απαντά στο πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο όταν ετοιμάζεται να ταξιδέψει με αεροπλάνο και έχει να κάνει με το ποιος θα κάθεται στη θέση δίπλα του. To Social Airways δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να γνωρίζει από πριν τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα του επίδοξου συνεπιβάτη και να επιλέξει από τη σχετική λίστα που εμφανίζεται μπροστά στον υπολογιστή του.
Η αν μη τι άλλο πρωτότυπη αυτή διαδικτυακή ιδέα ανήκει στον 24χρονο Στυλιανό Λάμπρου, ο οποίος για να την κάνει πραγματικότητα έφτασε μέχρι το Σαν Φρανσίσκο και τη φημισμένη Silicon Valley προς αναζήτηση χρηματοδότησης. Έτσι κατάφερε εκτός από το να βρει χρηματοδότες, να πάρει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές από τους ιδρυτές του Youtube και τον δημιουργό του Facebook, τον πολύ Mark Zuckerberg. «Τα τελευταία έξι χρόνια πηγαινοερχόμουν από την Λευκωσία στο Λονδίνο και διαπίστωνα κάθε φορά πως οι ώρες μέσα στο αεροπλάνο περνούσαν δύσκολα. Σκεφτόμουν λοιπόν πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ώστε οι επιβάτες να έχουν ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον ταξίδι. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της socialairways.com», δηλώνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο νεαρός ελληνοκύπριος.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ. Ο τρόπος χρήσης της πλατφόρμας είναι πολύ απλός: ο ενδιαφερόμενος ταξιδιώτης καταχωρεί τον αριθμό της πτήσης του στην ιστοσελίδα SocialAirways.com, σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντά του αλλά και τις προτιμήσεις του για το πώς θα ήθελε να είναι ο συνταξιδιώτης του. Εν συνεχεία η πλατφόρμα αναλαμβάνει να εντοπίσει από την λίστα των επιβατών τον πιο ιδανικό συνεπιβάτη. Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας μπορεί να γίνει εντοπισμός όσων συνεπιβατών σκοπεύουν να επισκεφτούν συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος στον τόπο προορισμού. «Στόχος μας δεν είναι μόνο η επιλογή του συνταξιδιώτη μέσα στην πτήση αλλά και το μοίρασμα κάποιων εξόδων του ταξιδιού όπως είναι η διαμονή, οι μετακινήσεις ή η κοινή επίσκεψη σε μουσεία και άλλους χώρους ενδιαφέροντος», μας λέει ο κ. Λάμπρου, παρουσιάζοντάς μας τη λειτουργία της πλατφόρμας. Επιπλέον, μέσω μιας σχετικής εφαρμογής, ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για τον τόπο προορισμού.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η απήχηση της σελίδας μέχρι στιγμής, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, σύμφωνα με το Στυλιανό Λάμπρου. Όπως μας λέει, μπορεί η προσπάθεια να μετρά μόνο λίγες εβδομάδες ζωής, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να επιλέξουν τον συνεπιβάτη τους για το ταξίδι που ετοιμάζουν. Μάλιστα, πρόσφατα έκλεισε η συνεργασία με γνωστή μηχανή αναζήτησης φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων, κίνηση που αναμένεται να... απογειώσει την προσπάθεια του Social Airways. «Στόχος μας είναι να γίνει η ιστοσελίδα ακόμη πιο εύχρηστη και φιλική προς τους επιβάτες και να επεκτείνουμε την επιχείρηση στην Κύπρο» τονίζει ο συνομιλητής μας και προσθέτει με αρκετή υπερηφάνεια: «αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να δώσω μια ευκαιρία στην Κύπρο και να αποδείξω πως μπορούμε να ανοίξουμε τεχνολογικές εταιρίες. Δε χρειάζεται να ξενιτευτούμε για να το επιτύχουμε».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και δείτε τις ΦΩΤΟ στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα με αποκαλύψεις και super προσφορές