Ο " Ράμπο" που τρέμουν οι βαρόνοι των ναρκωτικών

Ο " Ράμπο" που τρέμουν οι βαρόνοι των ναρκωτικών
«Μετά τις 11 το βράδυ, πέφτουμε στο βούρκο…» αυτή είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Ραχωβίτσας για να προσδώσει την αξία των πολύτιμων πληροφοριών που πέφτουν στο τραπέζι όταν βαθαίνει το σκοτάδι.

Όπως γράφουν σήμερα τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ μια απ’ αυτές τις… επαφέςτον οδήγησε μέχρι την έπαυλη του επίδοξου εφοπλιστή στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέηόπουμαζί με τα «Βατράχια» και τους άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος,ανακάλυψαντην μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που αποκαλύφθηκε ποτέ στη στεριά σ’ όλες τις χώρες τηςΕυρώπης. Ο πρώηνυπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που του αρέσειτο ποδόσφαιρο, τοποθετήθηκε στην Αθήνα ωςεπικεφαλήςτηςΑμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών γνωστής και ωςDEAεξαιτίας του«ειδικούβάρους» που διέθετε σε τέτοιες μεγάλες υποθέσειςαπό την εποχή που ήταν ακόμηυπαστυνόμος.

Από το 1986 έως το 2006 ο ΓιάννηςΡαχωβίτσαςέθεσε τονεαυτότου στη διάθεση της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών-μάλιστα,την τριετία 2003-2006 υπήρξε διευθυντής της υπηρεσίας. Το… παράπονό του,είναι ότι αν και πατέρας δυο χαριτωμένων κοριτσιών, δεν έχει αποκτήσει γιο για να ακολουθήσει τα ίχνη του.

ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ.ΟΡαχωβίτσαςείναι έναςαθεράπευτοςκυνηγόςτωνναρκωβαρόνωνο οποίοςυπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να επαναπαύεται στις δάφνες των τόσων επιτυχιών πουσημείωσεόλα αυτά τα χρόνια. Η μια του κόρη εργάζεται στην Αθήνα ως οικονομική σύμβουλος ιδιωτικής επιχείρησης ενώ η μικρότερη βρήκε την τύχη της, ως θηλυκός«χάκερ» στη μακρινή Νέα Υόρκη.Και ενώ μαζίμε τη σύζυγό τουΣάσαθα έπρεπε να μοιράζονται τη ζωήτους ανάμεσα στις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες και τιςΣεϋχέλες, ο Καρδιτσιώτης πουσυν τουςάλλοιςείναικαιδεινός κολυμβητής προτιμά τις μυστικές αποστολές σε Κοσσυφοπέδιο,Τίρανα, Σικελία, Λίβανο, με την… χάρη του να έχει φτάσει μέχρι το μακρινόΚαράκας.

Σ’ ένα από τα τελευταία του ταξίδια κατέληξε στην πρωτεύουσα του Ιράν την Τεχεράνη. Ποιος να το περίμενε ότιαπ’ τη χώρα του προέδρουΑχματινετζάντόπου το λαθρεμπόριο ναρκωτικών εξακολουθεί να τιμωρείται με την θανατική ποινή, θα έφευγε ο έναςτόνος και τα 133 κιλά ηρωίνης που μέσω και της Τουρκίας κατέληξαν ως «ρύζι» στη βίλα του επίδοξου εφοπλιστή και στην αποθήκη του στο Κορωπί. Από την Αθήνα ο λευκός θάνατος σε συσκευασία μαρμαρόσκονης θα κατέληγε στο Βέλγιο για να μοιραστεί στη συνέχεια σ’ άλλες γείτονες χώρες. Η απάντηση στο ότι την τεράστια υπόθεση σήκωσε όλη στις πλάτες του και έβγαλε σε πέρας μόνο του το Λιμενικό Σώμα, ίσως και να κρύβεται στογεγονόςότι ο ΓιάννηςΡαχωβίτσας, δεν επιλέχθηκε από την πολιτική ηγεσία ως Αρχηγός του Αστυνομικού Σώματος. Μάλιστα αυτήκοοι μάρτυρες στηνΚατεχάκηείχαν διαπιστώσει πολύπρόσφατα πωςεν ενεργεία Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μιλούσε με σεβασμό και στον πληθυντικό κάθε φορά που συναντούσε τονΡαχωβίτσααν και εκείνος είχε ήδη αποστρατευτεί μήνες πριν …

ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΟΡαχωβίτσας, καταγόμενος από το Φανάρι Καρδίτσας, είχε τη συνήθεια στο γραφείο του να κάνει συλλογή από γκλίτσες γι αυτό και πολλοίαποκαλούσαν τον μυστακοφόρο αξιωματικό«βλάχο»,ασφαλώς επ’ουδενίαπαξιωτικά. Το προσωνύμιο «Ράμπο» όμως του το απέδωσαν οι υφιστάμενοί του αφού ο ίδιος-κάτι που δεν συνηθίζουν οι αξιωματικοί- έμπαινε πάντα μπροστάστις…συναλλαγές που πολλές φορέςκατέληγαν σε συμπλοκή. Η τελευταία συμπλοκή που έγινε σε κοινή θέα, μέρα μεσημέρι ήταν στις 5 Οκτωβρίου του2011 όταν ο καταζητούμενος κακοποιός Σπύρος Χριστοδούλου περνούσε τα διόδιαΑφιδνώνγια να μπει στην Αθήνα. Ο Χριστοδούλου αντιλήφθηκε την παγίδα «κοκκάλωσε» μετά τις μπάρες το όχημά του και άρχισε να σπέρνει το χώρο με σφαίρες. Ο οπλοφόρος όμως έπεσεαιμόφυρτος από τα πυρά τουΡαχωβίτσαπου τον βρήκαν ψηλά στα πόδια. Το σημάδι από τη μια βολίδα που έξυσε το κεφάλι του θα του θυμίζει για μια ζωή αυτή την αναμέτρηση ακόμη και σήμερα που ο Σπύρος Χριστοδούλου καταζητείται ξανά ως ένας-μαζί με τον ΒασίληΠαλιοκώστα- από τους δυομεγαλύτερουςληστές τραπεζών. Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία μάλιστα διαρρέει πως «ο Χριστοδούλου συνεργάζεται στις ληστείες με τον Νίκο Μαζιώτη» ενώ τον «φωτογραφίζουν» και ως βασικό ύποπτο για την απόπειρα απαγωγής τον περασμένο Δεκέμβρη στη Βούλα του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου.

ΕΝΘΕΤΟ

Η πρώτη συμπλοκή στονΕβρο

Για τονΓιάννηΡαχωβίτσαόλαξεκίνησαντονΝοέμβριου του 1991.Τότε ο «ράμπο»,είχε την πρώτη του αιματηρή συμπλοκή στο Δέλτα του Έβρου όπου έπεσε νεκρότο πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου Τούρκου μεγαλέμπορου ναρκωτικώνΣαΐτΣαμπάν, κρατώντας στα χέρια του μια καραμπίνα και μια σακούλα με πέντε «βόδια»(σ.σ.:πέντε κιλά ηρωίνης).Οταντο πρωτοπαλίκαρο τουΣαμπάνέφθασεσε απόσταση αναπνοήςάστραψε τα μάτια του από οργή για τον άγνωστο μελαχρινό άνδρα που διέκρινε δίπλα στον «σύνδεσμο». «Γκιαούρ» φώναξε και έκανε κίνησηνα ρίξει με την καραμπίνα αλλά δεν πρόλαβε αφού τα πιστόλια τουΡαχωβίτσακαι του ακροβολισμένου συναδέλφου του πήραν φωτιά με αποτέλεσμα ο Τούρκος να βρει ακαριαίο θάνατο. Ήταν η μια από τις δυο φορές που ο «Ράμπο» κέρδισε το Αριστείο Ανδραγαθίας, επίδοση αξεπέραστη μέχρι και σήμερα.Πάντως οΡαχωβίτσαςποτέ δεν απάντησηστο ποιοςαπό τους δύο αστυνομικούς της επιχείρησης,σκότωσετον Τούρκο λαθρέμπορο.Τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίαςτονπιέζουν να πολιτευτεί αλλά εκείνος αντιστέκεται σε αντίθεση με τη σύζυγό τουΣάσαπουστις τελευταίες εθνικέςεκλογέςαναδείχθηκεπρώτη σε ψήφους στην Καρδίτσα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Διαβαστε περισσότερα στην εφημερίδα παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα σε ολα τα περιπτερα