«Μετά τα προαπαιτούμενα οι δύο δόσεις»

«Μετά τα προαπαιτούμενα οι δύο δόσεις»
Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, καθώς μέχρι και σήμερα κανένα από τα προαπαιτούμενα μέτρα δεν έχουν υλοποιηθεί προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση του Ιουνίου.


Παρ' ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι είναι δύσκολο - υπό αυτές τις συνθήκες - το Eurogroup της Πέμπτης να εγκρίνει τη δόση.
Η ικανοποίηση των προαπαιτούμενων είναι βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση των δύο δόσεων που εκκρεμούν προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, υπενθύμισε από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι δόσεις που εκκρεμούν είναι αυτές του Μαΐου και του Ιουνίου, ύψους 1 δισ. ευρώ έκαστη και πρόσθεσε ότι η κάθε μία συνδέεται με την υλοποίηση έξι προαπαιτούμενων δράσεων.
«Περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαΐου. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πριν το τέλος του Ιουνίου» ανέφερε ο ίδιος ευρωπαίος αξιωματούχος. Τόνισε, μάλιστα, ότι η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, η οποία, όπως είπε, συνδέεται με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «δεν θα ξεκινήσει, αν προηγουμένως η Ελλάδα δεν έχει ικανοποιήσει τα δώδεκα προαπαιτούμενα».
Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα ότι οι συζητήσεις στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης θα είναι εύκολες και θα κυλήσουν ομαλά και γρήγορα και ανέφερε ότι τον Ιούλιο θα μεταβεί στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.