Κοσμοσυρροή για ταξίδι στο διάστημα

Κοσμοσυρροή για ταξίδι στο διάστημα
Εισιτήρια για σύντομες πτήσεις στο διάστημα διατέθηκαν προς πώληση στο διαδίκτυο και εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά από πελάτες για τους οποίους η τιμή που ξεπερνά τα 70.000 ευρώ

δεν είναι απαγορευτική, γράφει ο Κινεζικός Τύπος.
Συνολικά 305 υποψήφιοι ταξιδιώτες εγγράφηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε μια από τις ιδιωτικές πτήσεις που προσφέρει η ολλανδική εταιρία SXC στην κινεζική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao, διευκρίζει η Ημερησία της Κίνας.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι επιχειρηματίες από μεγάλες οικονομικές μητροπόλεις όπως η Σανγκάη και η Τσενγκντού, προσθέτει η εφημερίδα.
Οι διαστημικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν με διθέσιο διαστημόπλοιο -- ο πιλότος αστροναύτης και ο μοναδικός επιβάτης -- και προβλέπονται δύο εκδοχές: το διαστημόπλοιο Lynx Mark I θα φθάσει σε ύψος 61 χλμ. και το έταιρο Lynx Mark II σε ύψος 103 χλμ.
Οι πτήσεις με το πρώτο διαστημόπλοιο, που πωλήθηκαν στην τιμή των 599.999 γιουάν (71.000 ευρώ) έκαστη, προγραμματίζονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Ο χρόνος παραμονής στο διάστημα, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, θα είναι πέντε με έξι λεπτά. Οι επιβάτες που έχουν διαλέξει μια πτήση με το δεύτερο διαστημόπλοιο θα πρέπει να περιμένουν το 2016.
Οι εκτοξεύσεις θα γίνουν από διαστημική βάση της ερήμου Μοχάβε στις δυτικές ΗΠΑ.
Στην ιστοσελίδα της, η εταιρία SXC εξηγεί ότι ιδρύθηκε από "έμπειρους επαγγελματίες της αεροδιαστημικής" οι οποίοι "έχουν αφιερωθεί στην ανάπτυξη του διαστημικού ταξιδιού ως εμπορικού μέσου μεταφοράς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ