Ευρωπαίοι τουριστικοί εκπρόσωποι μπήκαν στον γαστρονομικό «κύκλο ζωής» στην Ελλάδα

Ευρωπαίοι τουριστικοί εκπρόσωποι μπήκαν στον γαστρονομικό «κύκλο ζωής» στην Ελλάδα
Το φαγητό ήταν πάντα συνδεδεμένο με την καρδιά και τα συναισθήματα, έγινε "τουριστικός προορισμός", και μέσο αναζήτησης της ρίζας πολιτισμών.

Τον γαστρονομικό «κύκλο της ζωής» στην Ελλάδα, από τα γλυκά που προσφέρονται στις γεννήσεις, τις βαφτίσεις, τους αρραβώνες και τους γάμους μέχρι τις γλυκές γεύσεις «της παρηγοριάς», σαν αντίδοτο στην πίκρα της απώλειας αγαπημένων προσώπων, παρουσίασαν σε 40 εκπροσώπους εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων της Ευρώπης, αλλά και σε έξι εκπροσώπους του τουρκικού Τύπου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρόδων Χαλκιδικής, μέσα από εξειδικευμένα μαθήματα παραδοσιακής μικρασιατικής ζαχαροπλαστικής.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μία μόνο από αυτές, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της τέταρτης θεματικής ενότητας του προγράμματος «Mount Athos Area Kouzina 2014», η οποία ήταν αφιερωμένη στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου και διοργανώθηκε στις 2-8 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν σε Ουρανούπολη, Νέα Ρόδα και Αμμουλιανή, συνδυάζοντας τις γεύσεις της αγιορείτικης θάλασσας με εκείνες της μικρασιάτικης κουζίνας, τις ποντιακές μυρωδιές της παράδοσης και τα εδέσματα που προσφέρονται σε γιορτές του λιμανιού και του δρόμου.