Πώς είδαν οι έμποροι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαϊων

 Πώς είδαν οι έμποροι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαϊων
Την περασμένη Κυριακή όταν άνοιξαν τα καταστήματα όλοι μιλούσαν για μία "μέρα που δεν θα βοηθούσε το ελληνικό εμπόριο"αφού οι κατανλωτές δεν είχαν πάρει το δώρο τους.


Η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε καθώς σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, το κοινό συμπέρασμα που συνάγεται, συνηγορεί στο γεγονός πως η πλειοψηφία των εμπόρων το εφετινό Πάσχα δεν έμεινε ικανοποιημένη από την καταγεγραμμένη επισκεψιμότητα έως σήμερα, καθώς η μέχρι στιγμής πορεία της χαρακτηρίζεται ως υποτονική – ελέω και των άσχημων καιρικών συνθηκών σε αρκετές περιοχές - με αποτέλεσμα στην καλύτερη των περιπτώσεων να διαμορφώνεται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα. Εντούτοις, δεν εκλείπουν οι αισιόδοξες προβλέψεις για βελτίωση της κατάστασης και τόνωση του τζίρου των καταστημάτων μέχρι το πέρας της εορταστικής περιόδου και κυρίως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση, στα μεγάλα αστικά κέντρα, η κίνηση στην αγορά την Κυριακή ήταν αρκετά δυναμική με τον κόσμο να επιδίδεται σε «βόλτα», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχε και ικανοποιητική αγοραστική κίνηση.
O πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε πως «η εμπορική κίνηση της εφετινής πασχαλινής εορταστικής περιόδου σε πολλές πόλεις της χώρας κατέγραψε μία πτώση της τάξεως του 10%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στις τουριστικές περιοχές παρατηρήθηκε ικανοποιητική κίνηση λόγω του Καθολικού Πάσχα αλλά και της προγενέστερης έναρξης της τουριστικής περιόδου. Παρόλα αυτά, για τον τζίρο των καταστημάτων δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, αφού αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των Βαΐων με ανοικτά τα μαγαζιά και χωρίς να έχει καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα. Εάν θεωρήσουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ουσιαστικά η εορταστική Πασχαλινή κίνηση, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν λίγοι ευχαριστημένοι και πολλοί δυσαρεστημένοι, αφού στην καλύτερη περίπτωση η κατανάλωση κινήθηκε στα περυσινά χαμηλά επίπεδα».