Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, προχωρούν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας «ΟΜΥΛΕ» και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.


Αφορμή, στάθηκε η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου την περασμένη Παρασκευή, ότι αύριο Τρίτη 8 Απριλίου στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις 5 το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και ακρόαση από τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε."
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 07.00 το πρωί έως τις 11.00 και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 08.30, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
Επίσης την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, που προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Τρίτης, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 4 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετέχουν και στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.
Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ την ημέρα αυτή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτίριο του ΟΛΠ.