Ποιος εφοπλιστής ανακαινίζει την πλατεία Συντάγματος με λεφτά από την τσέπη του

Ποιος εφοπλιστής ανακαινίζει την πλατεία Συντάγματος με λεφτά από την τσέπη του
Η ανακαίνιση της πλατείας Συντάγματος είναι μια ευγενική χορηγία του… Να λοιπόν γιατί περνώντας από το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας βλέπετε καθημερινά τα συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς. Ιδιώτης κρύβεται από πίσω και όχι ο δήμος που αποφάσισε να κινητοποιηθεί λόγω εκλογών. Το fpress.grπαρουσιάζει την ταυτότητα του «ανακαινιστή» του Συντάγματος

Της Έφης Καραγεώργου.

Η Πλατεία Συντάγματος αποκτά και πάλι ευρωπαϊκή όψη και η Αθήνα μια πλατεία που της αξίζει...Οι Αθηναίοι τις τελευταίες μέρες έκπληκτοι βλέπουν δεκάδες συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς στην Πλατεία Συντάγματος.

Και η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό τους είναι: ξεκίνησαν τα έργα λόγω εκλογών.Όμως η αλήθεια είναι άλλη.

Την Πλατεία, την κτίζει στην κυριολεξία από την αρχή ο εφοπλιστής κ. Θανάσης Λασκαρίδης.Με μοναδικό σκοπό να ξαναδώσει στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος την χαμένη της αίγλη. Και για το λόγο αυτό δαπανά σχεδόν 1,5 εκατ ευρώ για τα έργα ανάπλασης της. Αλλάζονται οι πλάκες, τα μάρμαρα, καθαρίζονται τα συντριβάνια, κλαδεύονται τα δέντρα, αποκαθίστανται τα παγκάκια.

Με δύο λόγια γίνονται όλα εκείνα για τα οποία θα έπρεπε να είχε φροντίσει η πολιτεία. Και ακόμα στόχος του είναι να λάβει τις απαραίτητες άδειες, ώστε να επιμελείται τη συντήρηση της Πλατείας.Εύλογα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: Εντάξει, στην οικογένεια του κ. Λασκαρίδη ανήκουν τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία καιKingGeorge, και για αυτό αναμορφώνει την Πλατεία.Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Χωμενίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΛΑΜΨΑ που διαχειρίζεται τα δύο ξενοδοχεία, ο κ. Θανάσης Λασκαρίδης αποφάσισε πριν από 2 χρόνια να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος την δαπάνη για την ανάπλαση της Πλατείας Συντάγματος, η οποία υπέστη αλλεπάλληλες καταστροφές τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η δαπάνη της ανάπλασης καλύπτεται αποκλειστικά από τον ίδιο (και όχι από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία), χωρίς να θέλει να τύχει καιμιάς φορολογικής ελάφρυνσης. Αποκλειστική επιδίωξη του είναι η καλύτερη εικόνα του κέντρου της Αθήνας.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την ανάπλαση της Πλατείας ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2012. Για να ξεκινήσει το έργο έπρεπε να δοθούν οι απαραίτητες άδειες από τον Δήμο Αθηναίων, τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι ενέργειες αυτές ολοκληρώθηκαν στα μέσα του 2013 και από πέρυσι τον Ιούλιο ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην Πλατεία που χωρίζονται σε δύο φάσεις.

Συγκεκριμένα συντηρήθηκε το κεντρικό συντριβάνι της Πλατείας και οι δύο καταρράκτες στις οδούς ΄Οθωνος και Βασιλέως Γεωργίου.

Το συντριβάνι συντηρήθηκε από ειδικούς σε συντήρηση αρχαίων μνημείων, αντικαταστάθηκαν όλα τα ηλεκτρολομηχανολογικά του μέρη και χρησιμοποιήθηκε τεχνολογίαLEDγια τον φωτισμό. Παράλληλα αντικαταστάθηκαν όλοι οι ηλεκτρολογικοί πίνακες της πλατείας και συντηρήθηκαν όλοι οι φανοστάτες.

Ακόμα επισκευάστηκαν τα μαρμάρινα παγκάκια και αντικαταστάθηκαν τα ξύλινα μέρη τους, ενώ καθαρίστηκαν όλοι οι τοίχοι από τα γκράφιτι.

Μάλιστα αντικαταστάθηκαν όλα τα σπασμένα μάρμαρα και τα νέα τοποθετήθηκαν με την τεχνολογίαhoneycop(μάρμαρο κολλημένο σε κυψελωτό αλουμίνιο), ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αντοχής τους.