"Εξαφανίστηκε" το ανταλλακτήριο MT Gox- Βουτιά άνω του 20% για το Bitcoin

"Εξαφανίστηκε" το ανταλλακτήριο MT Gox- Βουτιά άνω του 20% για το Bitcoin
«Βουτιά» πάνω από 20% σημειώνει σήμερα η τιμή του Bitcoin, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του εικονικού νομίσματος, MT Gox, εμφανίζεται διαγραμμένο και δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο πυροδοτώντας φόβους πως βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Η ιστοσελίδα του ανταλλακτηρίου, που εδρεύει στο Τόκυο, «έπεσε» την Τρίτη το πρωί εμφανίζοντας μια κενή σελίδα με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Τη Δευτέρα, η πλατφόρμα συναλλαγών bitcoin είχε διαγράψει όλα τα tweets από το λογαριασμό του στο Twitter, ενώ την Κυριακή ο CEO Mark Karpeles υπέβαλε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του Bitcoin Foundation.
Σημειώνεται ότι οι πελάτες του ανταλλακτηρίου δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις bitcoin και μετατροπή τους σε δολάρια από τις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς η δυνατότητα αυτή είχε ανασταλεί εξαιτίας ενός «ελαττώματος» στη διαδικασία που χρησιμοποιούταν για την ταυτοποίηση των συναλλαγών στο κεντρικό ψηφιακό σύστημα που καταγράφει όλες τις σχετιζόμενες με το bitcoin δραστηριότητες.
Το Bitcoin Foundation, που στόχο έχει την προώθηση και προστασία του εναλλακτικού νομίσματος ανακοίνωσε σήμερα πως σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε για την “υποτιθέμενη χρεοκοπία” του MT Gox.
Η τιμή του bitcoin υποχωρεί στα 425 δολάρια από τα 545 δολάρια που ξεκίνησε τις σημερινές συναλλαγές, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.
Σημειώνεται πως, οι πελάτες του Mt Gox από τις αρχές Φεβρουαρίου δεν έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τα bitcoins τους και να τα μετατρέψουν σε αμερικανικά δολάρια καθώς η δυνατότητα αυτή είχε ανασταλεί εξαιτίας ενός «ελαττώματος» στη διαδικασία που χρησιμοποιούταν για την ταυτοποίηση των συναλλαγών στο κεντρικό ψηφιακό σύστημα.