Ζεσταθείτε με…. κουκούτσι ελιάς - Πόσο θα σας στοιχίσει

  Ζεσταθείτε με…. κουκούτσι ελιάς - Πόσο θα σας στοιχίσει
Με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη…οι καταναλωτές στρέφονται σε κάθε είδους εναλλακτική πηγή θέρμανσης για να ζεσταθούν.

Ετσι μετά τα καυσόξυλα, τις σόμπες, τα πέλετ και κάθε είδους άλλη μορφή θέρμανσης έχουμε και το κουκούτσι ελιάς, το οποίο αποδίδει τα μέγιστα με πολύ μικρό κόστος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, με ειδική επεξεργασία του πυρήνα της ελιάς διαχωρίζεται το κουκούτσι από την ψίχα το οποίο αποξηραίνεται και στην συνέχεια αποδίδει μεγαλύτερη θερμική απόδοση, καθαρότερη καύση και μηδενική τέφρα.
Οσον αφορά το κόστος; Για την θέρμανση ενός σπιτιού 180 τετραγωνικών επί τέσσερις μήνες σε 24 ωρη λειτουργία των καλοριφέρ με πετρέλαιο το κόστος υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ .
Για την ίδια χρονική περίοδο , τις ίδιες ημέρες και ώρες λειτουργίας η θέρμανση με το κουκούτσι της ελιάς κοστίζει …. 600 ευρώ, τουλάχιστον σύμφωνα με ταόσα υποστηρίζουν αυτοί που βλέπουν στο κουκούτσι επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Ηδη υπάρχουν πολλές εταιρίες που αναλαμβάνουν τόσο τη μετατροπή του λέβητα σας (να καίει κουκούτσια… αντί για πετρέλαιο) όσο και την προμήθεια σας σε κουκούτσια ελιάς.
Η τιμή βάσει συμβολαίου (εφοδιασμού με κουκούτσι) παραμένει τουλάχιστον για …..δέκα χρόνια σταθερή και η παράδοση γίνεται κατ΄οίκον από τις ίδιες τις εταιρίες, οι οποίες και μπορεί να σας διευκολύνουν με την χρηματοδότηση της αλλαγής του καυστήρα.