Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ – "Μείον ένας" για την κυβέρνηση

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ – "Μείον ένας" για την κυβέρνηση
Με ψήφους 153 κατά και 124 υπέρ, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και 71 βουλευτές του κόμματός του. Παρόντες δήλωσαν 17 βουλευτές. Η κυβερνητική πλειοψηφία έχασε μια ψήφο (από τις 155 έχει πέσει πλέον στις 154), αυτή της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη δεν θα μετέχει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης διαβάζοντας στο Σώμα επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου. Ο Νικήτας Κακλαμάνης έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρόν στην ψηφοφορία θα ψήφιζε όχι ενώ αντίστοιχη επιστολή έστειλε και ο Μανώλης Γλέζος με την οποία έκανε γνωστό ότι αν ψήφιζε, η ψήφος του θα ήταν υπέρ της πρότασης μομφής.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός είπε: "το χθες πήγε στο χθες και το αύριο στο αύριο" ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τη στάση της κυρίας Τζάκρη. Μιλώντας μπροστά στις κάμερες, τόνισε ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από την 3ήμερη διαδικασία της πρότασης μομφής.

Νωρίτερα, στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε και η τριήμερη διαδικασία της πρότασης μορφής, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την πρόταση μομφή, παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης και ουσιαστικός του στόχος είναι να κατευνάσει το ίδιο του το κόμμα «Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, ο Τσίπρας έκανε μορφή στον Σαμαρά» υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα υποστήριξε ότι την πρόταση μομφής, την ψηφίζουν μόνο οι βουλευτές του κόμματός του καθώς και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Για κοινωνικό ολοκαύτωμα έκανε λόγο στη δική του ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας: «Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα». Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, χαρακτήρισε ψέματα τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα και υποστήριξε ότι η μη είσπραξη 300 εκατομμυρίων ευρώ από την πώληση των ψηφιακών αδειών, αποτελεί την μοναδική μνημονιακή απαίτηση η οποία δεν τηρήθηκε.