Κατάσχεση για χρέη σε... δέκα ημέρες

Με διαδικασίες εξπρές και εντός 10ημέρου θα αποδίδονται στο Δημόσιο τα ποσά που κατάσχονται μέσω τραπεζών για ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων.
Σύμφωνα με το «Έθνος», πρόκειται για το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων και αφορά κυρίως μισθούς, συντάξεις, ενοίκια που «κινούνται» μέσω τραπεζικών λογαριασμών, όπου τα χρήματα δεσμεύονται μεν από τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά... καθυστερούν να περάσουν στα δημόσια ταμεία.
Πλέον οι εγχώριες τράπεζες θα πρέπει εντός 10 ημερών να αποδίδουν στο Δημόσιο τα ποσά που έχουν κατασχεθεί εις χείρας τρίτων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την προθεσμία να «τρέχει» από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος, ενώ για την απόδοση των δεσμευμένων ποσών δεν θα τηρείται άλλη ειδική διαδικασία.
26/09/2025 00:01
Intralot: Στην τελική ευθεία για την AMK των 400 εκατ.
25/09/2025 20:00
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε ιδιώτες επενδυτές το 70% των ομολογιών - Αντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,2%
25/09/2025 18:38
ΟΛΘ: Διψήφια αύξηση εσόδων και EBITDA στο α΄ εξάμηνο - Το επενδυτικό πρόγραμμα και οι Προοπτικές
25/09/2025 18:30