"Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων το 2012"

"Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων το 2012"
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν φέτος πρόσθετα μέτρα λόγω των αποκλίσεων στα έσοδα του Δημοσίου άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων για το 2012 ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων του φετινού προϋπολογισμού, ωστόσο επισήμανε πως «θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν για φέτος πρόσθετα μέτρα».

Αναφερόμενος στο πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ είπε ότι μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί τα μέτρα.

Για τα ειδικά μισθολόγια δήλωσε ότι με βάση τον φετινό προϋπολογισμό τα ειδικά μισθολόγια θα έπρεπε να κοπούν κατά 205 εκατομμύρια ευρώ τονίζοντας ότι για φέτος τουλάχιστον έχουν βρεθεί τα δημοσιονομικά ισοδύναμα.

Για το 2013 το ποσό για τα ειδικά μισθολόγια εκτιμάται γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, αρνούμενος να διευκρινίσει εάν θα υπάρξουν και του χρόνου ανάλογα ισοδύναμα.

Τέλος για τις περικοπές στους μισθούς των ΔΕΚΟ είπε ότι είναι βούληση του πρωθυπουργού να υλοποιηθούν όσα έχουν ψηφιστεί στο παρελθόν στα μισθολόγια των ΔΕΚΟ.