"Κραυγαλέα άδικα και αναποτελεσματικά τα νέα μέτρα"

"Κραυγαλέα άδικα και αναποτελεσματικά τα νέα μέτρα"
Για κραυγαλέα άδικο και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό μίγμα νέων μέτρων, που αποτελούν συνέχεια της συνταγής των τελευταίων δυόμιση χρόνων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας νωρίτερα το πρωί στο ραδιοσταθμό ALPHA 989.

O κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι τα μέτρα θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και το 2013-2014, επιτείνοντας τον κύκλο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Χαρακτήρισε δε τις γνωστές δηλώσεις Ρουμελιώτη ως αποκαλυπτικές μιας συνταγής που ήταν εξ αρχής γνωστό, τουλάχιστον στο επιτελείο του ΔΝΤ ότι θα καταλήξει στην αποτυχία. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες, με αφορμή τη διαμάχη Παπανδρέου - Ρουμελιώτη, τόσο στον πρώην πρωθυπουργό για την αποδοχή των συνταγών των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στον πρώην εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ, που, όπως σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης, την εποχή που αποφασιζόταν το μείγμα πολιτικής, «έλεγε άλλα» σε σχέση με όσα δηλώνει σήμερα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ως «γενικό πωλητήριο», στο οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κάθετα αντίθετο, συμπληρώνοντας ότι ο δημόσιος - κρατικός τομέας στην Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή στη λειτουργία του και όχι «ξεπούλημα». Έβαλε μάλιστα στο στόχαστρό του «την κομματικοποίηση και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων», που κατά το ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν για δεκαετίες στο δημόσιο τομέα.

Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κάνει αντιπολίτευση εναλλακτικών προτάσεων και όχι αντιπολίτευση «γιουρουσιού» ή «ώριμου φρούτου», επιδιώκοντας να είναι στο εγγύς μέλλον «ο κορμός της επόμενης κυβερνητικής εναλλακτικής λύσης».